Chilistekt kotlett med mango- och chilisås
Lyxigt, snabblagat och mättande recept på fläskkotlett med smak av vitlök, mango och chili. Till kotletterna serveras ugnsrostad potatis, smakrik mango-chilisås och ljuvligt sötsyrlig sallad med schalottenlök, granatäppelkärnor och persilja. En riktig fest för smaklökarna!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2015
Ingredienser
2 portioner
Potatis
2 port klyftpotatis
1 tsk olja
salt och peppar
Kotlett
2 fläskkotletter med ben
1 tsk smör eller margarin
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk cayennepeppar
Sallad
1 schalottenlök
1/2 tsk olivolja
1/2 tsk rödvinsvinäger
1/2 dl granatäppelkärnor
1/2 påse salladsmix
1/2 ask persilja
1 1/2 dl mango- chilisås
För alla
Rätten innehåller ägg men är fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.
Gör så här
Tips
Blir det granatäppelkärnor över är de goda att ha till desserter, i en fruktsallad eller i frukostfilen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2172 KJ / 518 kCal
Fett18 g
Salt2.38 g
Kolhydrater54 g
Protein32 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer