Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Grillade karréskivor med franska örter

Grillade karréskivor med franska örter är en läcker och saftig rätt med mycket smak. Till karréskivorna kokar du rotfrukter som du serverar med den franska örtsåsen. En aromatisk och fyllig smakkombination som passar till både vardag och fest!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda olja, soja, farin och citronpeppar i en plastpåse. Lägg fläskkarrén i påsen. Låt köttet marinera i kylskåpet ca 1 timme.
  2. Skala och skiva potatisar, palsternackor, morötter och rotselleri. Koka rotfruktsskivorna i lättsaltat vatten i en gryta tills de mjuknar.
  3. Blanda samman olivolja, saft och skal av citron, timjan, persilja, salt och peppar.
  4. Häll av vattnet från rotfrukterna och lägg i en skål. Häll över dressingen och strö över svarta oliver.
  5. Grilla karréskivorna i en grillpanna eller i ugnen 4-5 min/sida. Servera med de franska rötterna.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 msk olja
  • 1 msk soja
  • 1 msk Brun Farin
  • 1 tsk citronpeppar
  • 4 skivor benfri fläskkarré (à 125 g)
  • 6 potatisar (6 st motsvarar ca 500 g)
  • 2 små palsternackor
  • 2 morötter
  • 1 bit rotselleri (1 bit motsvarar ca 100 g)
  • 3 msk olivolja
  • saft och skal av 1/2 citron
  • 1 msk färsk timjan
  • 1 msk hackad persilja
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 krm peppar
  • 12 svarta oliver
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer