Rostade rotfrukter med honungsstekt fläskkarré | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rostade rotfrukter med honungsstekt fläskkarré

Saftig fläskkarré med rostade rotfrukter kommer göra succé som bjudrätt eller på festen. Stek karrén i olja och häll över honung och grädde för en härlig smakkombination. Servera med rotfrukter och sås och njut!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 12, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C och sätt in en plåt.
  2. Klyfta potatisen. Skala och klyfta lök, morötter och palsternackor.  Blanda alla rotrukterna i en bunke med soja och peppar.
  3. Lägg rotfrukterna på den varma plåten och sätt in mitt i ugnen ca 30 minuter.
  4. Salta och peppra karrén. Stek den i oljan i en stekpanna på hög värme på en sida. Vänd karrén och häll över honungen och sänk värmen. Häll på grädden och låt sjuda ca 5 minuter under lock tills karrén är klar.
  5. Red av såsen med maizenan utrörd i lite vatten och smaka av med salt och peppar.
  6. Servera karrén med rotfrukter och sås.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g potatis
  • 1 rödlök
  • 3 morötter
  • 2 palsternackor
  • 2 msk soja (gärna kinesisk)
  • salt och peppar
  • 4 skivor fläskkarré
  • 1 msk olja
  • 2 msk honung
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1/2 msk majsstärkelse (Maizena)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2346 kJ / 561 kCal