Rostade rotfrukter med honungsstekt fläskkarré

15
2
Rostade rotfrukter med honungsstekt fläskkarré

Saftig fläskkarré med rostade rotfrukter kommer göra succé som bjudrätt eller på festen. Stek karrén i olja och häll över honung och grädde för en härlig smakkombination. Servera med rotfrukter och sås och njut!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2013

Rostade rotfrukter med honungsstekt fläskkarré

Ingredienser

4 portioner
600 g
potatis
1
rödlök
3
morötter
2
palsternackor
2 msk
soja (gärna kinesisk)
-
salt och peppar
4
skivor fläskkarré
1 msk
olja
2 msk
honung
2 dl
matlagningsgrädde
1/2 msk
majsstärkelse (Maizena)

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ.
Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Hans

3/15/2013

Enkelt ooch gott, lätt att laga till. Honungen sätt en fin piff i såsen.

Magnus

3/2/2013

Supergott !! Hela familjen älskade detta. Få ingredienser som skapade en god middag.

Näringsvärde per portion

Energi 2346 KJ / 561 kCal
Fett 25.4 g
Kolhydrater 50.5 g
Protein 28.7 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept