Fläskkarré med senapsslungade rotsaker
Den mättande rotfruktssalladen till fläskkarrén består av nykokt potatis, söta morötter och lite kryddiga palsternackor. Det blir både gott och vackert när de blandas tillsammans med pepprig ruccola i smakrik senapsdressing. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2014
Ingredienser
4 portioner
400 g potatis
3 morötter
3 palsternackor
1 msk smör eller margarin
4 skivor fläskkarré
1/2 dl crème fraiche
2 1/2 msk senap (gärna grov)
1 msk vatten
salt och peppar
65 g rucola
För alla
Rätten är fri från guten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett och crème fraiche utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut crème fraichen mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2543 KJ / 607 kCal
Fett31.2 g
Kolhydrater36.7 g
Protein40.9 g
Kommentar
Det lät godare än vad det var med senapsslungande rotsaker. Skulle ha tagit Johnnys senap istället och skippat rocolan. Vi grillade grillade karrén istället för att steka den för vädret var så fint.
Rosita
2014-06-03