Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Fläskkarré med senapsslungade rotsaker

Den mättande rotfruktssalladen till fläskkarrén består av nykokt potatis, söta morötter och lite kryddiga palsternackor. Det blir både gott och vackert när de blandas tillsammans med pepprig ruccola i smakrik senapsdressing. Smaklig måltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 23, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och dela potatis, morötter och palsternacka i mindre bitar. Koka dem mjuka i saltat vatten.
  2. Hetta upp en stekpanna med matfettet och stek karrén gyllenbrun, ca 2 minuter på varje sida.
  3. Blanda under tiden crème fraiche med senap och vatten. Smaka av med salt och peppar.
  4. Vänd ner de nykokta rotsakerna och ruccolan i senapsdressingen.
  5. Servera rotsakerna med karrén.

För alla

Rätten är fri från guten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett och crème fraiche utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut crème fraichen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g potatis
  • 3 morötter
  • 3 palsternackor
  • 1 msk smör eller margarin
  • 4 skivor fläskkarré
  • 1/2 dl crème fraiche
  • 2 1/2 msk senap (gärna grov)
  • 1 msk vatten
  • salt och peppar
  • 65 g ruccola
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2543 kJ / 607 kCal