Ett festligare sätt att servera fläskkarré, som här får smak av katrinplommon och äpple. Bryn karré och stek sedan äpple och plommon i stekpannan innan du häller i grädde och soja. Enkelt och väldigt gott!
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
52 2020
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsgrädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Halvera mängden kött och lägg till 250 g färsk svamp som du steker med köttet för att minska rättens klimatavtryck. Att välja ekologiska eller miljömärkta matvaror är ett enkelt sätt att bidra till ett bättre klimat. Titta efter symbolerna för EU-ekologiskt, KRAV.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Elisabeth
1/6/2021Supergott, gjorde med kycklingfilé och extra grädde. Mycket poppis!
Irina
12/29/2020Nej, tyvärr ingen hit för mig. Såsen var rätt god med mer salt, men inte köttet. Kanske blir bättre med fläskfilé? Fläskkarré passar bättre att grilla tycker jag.
Amanda
12/29/2020Kanske egen åsikt, men sådant kött med så lite ”mat” på passade inte in här hemma. För mycket fett. Annars gott!