Ett festligare sätt att servera fläskkarré, som här får smak av katrinplommon och äpple. Bryn karré och stek sedan äpple och plommon i stekpannan innan du häller i grädde och soja. Enkelt och väldigt gott!
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
51 2021
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsgrädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Halvera mängden kött och lägg till 250 g färsk svamp som du steker med köttet för att minska rättens klimatavtryck. Att välja ekologiska eller miljömärkta matvaror är ett enkelt sätt att bidra till ett bättre klimat. Titta efter symbolerna för EU-ekologiskt, KRAV.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mikael
2021-12-21Väldigt gott och lite lyxigt på en vardag! Alla barnen gillade det också!
Louise
2021-10-27Tyvärr tycker jag inte alls om fläskkarré. Alldeles för mkt fett och för lite kött.
Charlotta
2021-10-24Usch. Det här var knappt ätbart. Synd på så gott kött. Får vi det här receptet igen i ”Enkla veckan” lägger vi köttet i grillpannan istället och gör en sås bredvid.