Karrégryta med äpple & plommon | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Karrégryta med äpple & plommon

Behöver du en mumsig rätt som går att frysa in? Då kanske denna karrégryta med äpple och plommon skulle passa dig. Låt den krämiga grytan puttra ihop och servera med kokt potatis och rårörda lingon eller frys in direkt till mättande matlådor.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 lådor portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Putsa köttet och skär i 2 cm stora bitar. Skala och skär löken i klyftor (eller använd fryst tinad hackad lök). Fräs löken i smör i en stekpanna och lägg över i en kastrull (minst 12 l för stora satsen).
  2. Bryn köttet i omgångar i smör i stekpannan. Krydda med salt och lägg över i kastrullen. Rör om.
  3. Tillsätt katrinplommon, lagerblad, pepparkorn, fond, vinäger och vatten. Låt koka upp och sjuda med lock ca 40 minuter, tills köttet är mört.
  4. Kärna ur och skär äpplet i klyftor. Tillsätt grädde, soja och äppelbitar. Låt småkoka ca 5 minuter. Smaka ev av med mer salt.
  5. Till servering: Om grytan frysts in – tina och värm. Kokt potatis och rårörda lingon är gott till.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fonden. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: ersätt smör med mjölkfritt matfett, byt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning.

Tips

Receptet är provlagat för 8 lådor (à 1 1/4 l) men går även bra att laga för 4 port.

Ingredienser för 4 port:
600 g fläskkarré i bit
1 gul lök
2 msk smör
1 tsk salt
1 1/2 dl katrinplommon
2 lagerblad
10 vitpepparkorn
5 kryddpepparkorn
1 msk konc kalvfond
1 msk äppelcidervinäger
3 dl vatten
1 rött äpple
2 dl vispgrädde
1 tsk kinesisk soja

Ingredienser

Portioner: 8 lådor
  • 5 kg fläskkarré i bit
  • 2 påsar fryst tinad hackad lök (à 450 g)
  • 100 g smör
  • 2 1/2 msk salt
  • 750 g katrinplommon
  • 16 lagerblad
  • 1/2 msk vitpepparkorn
  • 0,8 msk kryddpepparkorn
  • 1 flaska konc kalvfond (à 180 ml)
  • 1 1/2 dl äppelcidervinäger
  • 2 1/2 l vatten
  • 1 kg röda äpplen
  • 1 1/2 l vispgrädde
  • 3 msk kinesisk soja
Till servering
  • ev kokt potatis
  • ev rårörda lingon
Lägg till i inköpslistan