Karrégryta med äpple & plommon
Behöver du en mumsig rätt som går att frysa in? Då kanske denna karrégryta med äpple och plommon skulle passa dig. Låt den krämiga grytan puttra ihop och servera med kokt potatis och rårörda lingon eller frys in direkt till mättande matlådor.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2011
Ingredienser
8 lådor
5 kg fläskkarré i bit
2 påsar fryst tinad hackad lök (à 450 g)
100 g smör
2 1/2 msk salt
750 g katrinplommon
16 lagerblad
1/2 msk vitpepparkorn
4/5 msk kryddpepparkorn
1 flaska konc kalvfond (à 180 ml)
1 1/2 dl äppelcidervinäger
2 1/2 l vatten
1 kg röda äpplen
1 1/2 l vispgrädde
3 msk kinesisk soja
Till servering
ev kokt potatis
ev rårörda lingon
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Helt fantastiskt gott. Smakar precis som plommonspäckad karré som farmor gjorde på 90 talet. Jag tog skivor och vek ihop dom med plommon emellan sen tandpetare för att hålla ihop det. 20 min i tryckkokaren. Jag hade 500g så jag delade bara receptet med 10.
Charlie
2024-12-01Se till att slipa kniven ordentligt innan du sätter igång med att putsa köttet. Och räkna med att det tar tid. Smaken helt ok, men inget jag kommer laga igen.
Maria
2024-11-17God gryta, smakar lite jul! Däremot mycket mat! Gjorde halva receptet, blev 16 portioner .
Emma
2021-10-24