Fläskkarrégryta med katrinplommon | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fläskkarrégryta med katrinplommon

Svenska smaker i denna fläskrätt. Äpple och katrinplommon passar bra till fläskkarrén som brynts och sedan fått koka ihop med såsen. Serveras med kokt potatis och sallad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 42, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen i saltat vatten.
  2. Dela katrinplommonen i halvor. Skala och skär löken i klyftor. Skär fläskkarrén i strimlor.
  3. Bryn lök och kött i matfettet i en gryta.
  4. Rör ut majsstärkelsen i grädden och häll blandningen i grytan. Tillsätt buljong, mjölk, katrinplommon och soja. Låt puttra ca 10 minuter.
  5. Kärna ur och skär äpplet i klyftor. Lägg äppelklyftorna i grytan och koka ytterligare 2 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera grytan med potatisen, salladen och gärna lite gelé.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Använd matfett, matlagningsgrädde och mjölk utan laktos. Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör mjölkproteinfri: Använd mjölkfritt matfett. Byt ut matlagningsgrädden och mjölken mot mjölkfria ris-, havre- eller sojaalternativ. Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 12 urkärnade katrinplommon
  • 1 rödlök
  • ca 500 g benfri skivad fläskkarré
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 tsk majsstärkelse (Maizena)
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk soja
  • 1 rött äpple
  • salt och peppar
  • 1 kruka sallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2316 kJ / 554 kCal