Fläskkarrégryta med katrinplommon
Svenska smaker i denna fläskrätt. Äpple och katrinplommon passar bra till fläskkarrén som brynts och sedan fått koka ihop med såsen. Serveras med kokt potatis och sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2012
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
12 urkärnade katrinplommon
1 rödlök
ca 500 g benfri skivad fläskkarré
1 msk smör eller margarin
1 tsk majsstärkelse (Maizena)
1 dl matlagningsgrädde
2 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 dl mjölk
1 msk soja
1 rött äpple
salt
peppar
1 kruka sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2316 KJ / 554 kCal
Fett21.6 g
Kolhydrater56.3 g
Protein29.4 g
Kommentar
God och enkel köttgryta men låt inte äpplet koka med lägg bara i vid serveringen
Nina
2022-12-12