Fläskkarré med krispig kålrabbislaw och jordnötter
Laga fläskkarré med asiatiska smaker! Här smaksätter vi karrén med citrongräs, fisksås och sesamolja. Servera tillsammans med en krispig och syrlig kålsallad på kålrabbi och äpple. Toppa med jordnötter för extra sälta.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2018
Ingredienser
4 portioner
2 citrongräs
1 vitlöksklyfta
1 msk strösocker
1 tsk salt
600 g skivad fläskkarré
1 msk fisksås
1 msk sesamolja
chilimajonnäs till servering
Kålrabbislaw
300 g kålrabbi
1 syrligt äpple
2 salladslökar
1 färsk chili
2 krukor koriander
1 msk färskpressad limejuice
1 tsk ättiksprit (12%)
1 tsk strösocker
1 krm salt
1 dl hackade jordnötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3098 KJ / 740 kCal
Fett61 g
Salt3.72 g
Kolhydrater15 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Lagat detta flera gånger. Alltid gott.
Johan
2021-01-10Riktigt gott. Kokade råris till och blandade kryddor, basilika och sambal med lättcremefraiche som sås.
Oskar
2020-09-15Blev jättegott, 5åring åt också upp allt, hade ris till och blandade majonnäs med sambal oelek
Cecilia
2018-10-15