Fläskkarré med krispig kålrabbislaw och jordnötter

25
3
Fläskkarré med krispig kålrabbislaw och jordnötter

Laga fläskkarré med asiatiska smaker! Här smaksätter vi karrén med citrongräs, fisksås och sesamolja. Servera tillsammans med en krispig och syrlig kålsallad på kålrabbi och äpple. Toppa med jordnötter för extra sälta.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2018

Fläskkarré med krispig kålrabbislaw och jordnötter

Ingredienser

4 portioner
2 citrongräs
1 vitlöksklyfta
1 msk strösocker
1 tsk salt
600 g skivad fläskkarré
1 msk fisksås
1 msk sesamolja
chilimajonnäs till servering

Kålrabbislaw

300 g kålrabbi
1 syrligt äpple
2 salladslökar
1 färsk chili
2 krukor koriander
1 msk färskpressad limejuice
1 tsk ättiksprit (12%)
1 tsk strösocker
1 krm salt
1 dl hackade jordnötter

För alla

Läs noga innehållet på fisksåsen.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs och smaksätt med chili.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

25

Kommentarer

Johan

2021-01-10

Lagat detta flera gånger. Alltid gott.

Oskar

2020-09-15

Riktigt gott. Kokade råris till och blandade kryddor, basilika och sambal med lättcremefraiche som sås.

Cecilia

2018-10-15

Blev jättegott, 5åring åt också upp allt, hade ris till och blandade majonnäs med sambal oelek

Näringsvärde per portion

Energi 3098 KJ / 740 kCal
Fett 61 g
Salt 3.72 g
Kolhydrater 15 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden