Brysselkålssallad med apelsin, brynt smör och mandel

Varm brysselkålssallad är en klar favorit på julbordet. Här ringlas ett fantastiskt gott brynt smör smaksatt med mandel och apelsin över kålen. Brysselkålen kan göras i förväg, men vänd ner apelsinklyftorna först vid servering.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2017

Ingredienser
6 portioner
500 g brysselkål
1 msk rapsolja
1 tsk salt
2 krm malen svartpeppar
1 apelsin
50 g smör
1 dl hackad sötmandel
Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi813 KJ / 195 kCal
Fett15 g
Salt1.27 g
Kolhydrater8 g
Protein5 g
Kommentarer
Har inte smör hemma, kan jag ta margarin istället? Eller bättre med olja? Eller hoppa över och bara strö över mandel?
Petra
2024-12-23Hej Petra! Hoppa över bara, det går ju inte att bryna margarin tyvärr. Jag tror att det blir gott ändå. :) Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-12-23Bra recept! 10 min för brysselkålen känns för lite? Beror la kanske lite hur man vill ha dom iof. men jag föredrar lite mer genomstekt.
Marcus
2023-12-24Super gott.
Caroline
2021-12-10