Fläskkarré med apelsingräddsås och rostad brysselkål

Betyg 2.3 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Fläskkarré med apelsingräddsås och rostad brysselkål

En klassisk fläskkarré piffas här upp med en apelsingräddsås och härlig rostad brysselkål. Servera den med härlig nykokt potatis och du har en rätt som funkar lika väl en tisdag som en söndag. Perfekt tycker vi!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2019

Fläskkarré med apelsingräddsås och rostad brysselkål

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis (gärna Amadine)
550 g fryst brysselkål
1 msk olja
salt
peppar
1 apelsin (à ca 300 g)
4 skivor benfri fläskkarré (à ca 150 g)
2 1/2 dl matlagningsgrädde

Gör så här

00:10:00
00:06:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Lite snålt med såsen men det var gott

    Ida

  • Hällde i lite kalv buljong för mer smak i såsen.

    Anette

Näringsvärde per portion

Energi2540 KJ / 606 kCal
Fett27 g
Salt1 g
Kolhydrater52 g
Protein33 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Brysselkål med getost och fikon
    Betyg 3.2 av 5.54 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad