Fläskgryta med kanel och anissmak
En härligt doftande och välsmakande gryta med strimlad fläskytterfilé, kanel, sambal oelek, rosmarin och stjärnanis. Servera grytan med bulgur och sötsyrlig äppelsallad för en riktig festmåltid.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2012
Ingredienser
4 portioner
ca 600 g fläskytterfilé
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 morot
1 palsternacka
1 msk olivolja
1 msk tomatpuré
1 msk strösocker
salt
peppar
5 dl köttbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
400 g plommontomater
1/2 tsk torkad rosmarin
1/2 msk malen kanel
6 kryddnejlikor
3 stjärnanis
1 tsk sambal oelek
4 portioner bulgur (eller annat gryn)
1 citron
1 msk majsstärkelse (Maizena)
2 äpplen
10 g färsk persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1608 KJ / 385 kCal
Fett7.5 g
Kolhydrater41.2 g
Protein33.4 g
Kommentarer
Hej Jan! Vi hade missat att skriva msk, ber om ursäkt för det. Men vanlig malen kanel på burk blir jättebra. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2016-04-28Mängden kanel? 1/2 tsk eller msk eller 1/2 kanelstång som mals?
Jan
2016-04-16