Fläskgryta med kanel och anissmak

37
2
Fläskgryta med kanel och anissmak

En härligt doftande och välsmakande gryta med strimlad fläskytterfilé, kanel, sambal oelek, rosmarin och stjärnanis. Servera grytan med bulgur och sötsyrlig äppelsallad för en riktig festmåltid.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2012

Fläskgryta med kanel och anissmak

Ingredienser

4 portioner
ca 600 g fläskytterfilé
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 morot
1 palsternacka
1 msk olivolja
1 msk tomatpuré
1 msk strösocker
salt och peppar
5 dl köttbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
400 g plommontomater
1/2 tsk torkad rosmarin
1/2 msk malen kanel
6 kryddnejlikor
3 stjärnanis
1 tsk sambal oelek
4 portioner bulgur (eller annat gryn)
1 citron
1 msk majsstärkelse (Maizena)
2 äpplen
10 g färsk persilja

För alla

Läs noga på ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten är fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: servera med ris eller quinoa.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

37

Kommentarer

Redaktionen

2016-04-28

Hej Jan! Vi hade missat att skriva msk, ber om ursäkt för det. Men vanlig malen kanel på burk blir jättebra. Hälsningar Michelle

Jan

2016-04-16

Mängden kanel? 1/2 tsk eller msk eller 1/2 kanelstång som mals?

Näringsvärde per portion

Energi 1608 KJ / 385 kCal
Fett 7.5 g
Kolhydrater 41.2 g
Protein 33.4 g
Läs mer om näringsvärden