Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fläskgryta med kanel och anissmak

En härligt doftande och välsmakande gryta med strimlad fläskytterfilé, kanel, sambal oelek, rosmarin och stjärnanis. Servera grytan med bulgur och sötsyrlig äppelsallad för en riktig festmåltid.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 51, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär fläskytterfilén i strimlor. Skala och grovhacka lök, vitlök, morot och palsternacka.
  2. Bryn köttet i olivoljan i omgångar i en gryta. Rör ner tomatpuré och socker, låt det fräsa ca 2 minuter.
  3. Tillsätt de skurna grönsakerna, 1 tsk salt, buljong, tomater, och kryddor. Låt koka ca 15 minuter.
  4. Koka bulgur eller annat gryn enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Tvätta citronen och riv skalet, blanda ner det i grytan. Red av grytan med majsstärkelse utrört i lite vatten.
  6. Pressa citronen och skiva äpplena. Hacka persiljan och blanda med äpple och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera grytan med bulgur och äppelsalladen.

För alla

Läs noga på ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten är fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: servera med ris eller quinoa.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 600 g fläskytterfilé
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 morot
  • 1 palsternacka
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk strösocker
  • salt och peppar
  • 5 dl köttbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 400 g plommontomater
  • 1/2 tsk torkad rosmarin
  • 1/2 msk malen kanel
  • 6 kryddnejlikor
  • 3 stjärnanis
  • 1 tsk sambal oelek
  • 4 portioner bulgur (eller annat gryn)
  • 1 citron
  • 1 msk majsstärkelse (Maizena)
  • 2 äpplen
  • 10 g färsk persilja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1608 kJ / 385 kCal