Fläskgryta med kanel och anissmak

Betyg 3.2 av 5.
38 personer har röstat
2
Fläskgryta med kanel och anissmak

En härligt doftande och välsmakande gryta med strimlad fläskytterfilé, kanel, sambal oelek, rosmarin och stjärnanis. Servera grytan med bulgur och sötsyrlig äppelsallad för en riktig festmåltid.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2012

Fläskgryta med kanel och anissmak

Ingredienser

4 portioner
ca 600 g  fläskytterfilé
1   gul lök
1   vitlöksklyfta
1   morot
1   palsternacka
1 msk  olivolja
1 msk  tomatpuré
1 msk  strösocker
salt och peppar
5 dl  köttbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
400 g  plommontomater
1/2 tsk  torkad rosmarin
1/2 msk  malen kanel
6   kryddnejlikor
3   stjärnanis
1 tsk  sambal oelek
4   portioner bulgur (eller annat gryn)
1   citron
1 msk  majsstärkelse (Maizena)
2   äpplen
10 g  färsk persilja

För alla

Läs noga på ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten är fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: servera med ris eller quinoa.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
38 personer har röstat

Kommentarer

Hej Jan! Vi hade missat att skriva msk, ber om ursäkt för det. Men vanlig malen kanel på burk blir jättebra. Hälsningar Michelle

Redaktionen

2016-04-28

Mängden kanel? 1/2 tsk eller msk eller 1/2 kanelstång som mals?

Jan

2016-04-16

Näringsvärde per portion

Energi1608 KJ / 385 kCal
Fett7.5 g
Kolhydrater41.2 g
Protein33.4 g

Testa liknande recept

Fläskytterfilé med plommonsås
Betyg 4.2 av 5.
74 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Palsternacksstomp med fläskytterfilé
Betyg 3.1 av 5.
35 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Fläskytterfilé med fruktig gräddsås
Betyg 3.4 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Fläskytterfilé med brysselkål
Betyg 4.4 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga