Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Fläsk- och grönsaksgryta med krämig färskost

Denna grönsaksgryta piffas till med rökt sidfläsk och skinkschnitzel. Krämigheten får du genom att tillsätta cream cheese smaksatt med paprika. Servera med kokt ris och eventuellt en knäckebrödsmacka.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 36, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Gör resten under tiden.
  2. Skala och finhacka löken. Ta bort svålen på fläsket och skär köttet i små tärningar. Skär fläskköttet i strimlor.
  3. Stek lök, sidfläsk och köttstrimlor i hälften av matfettet ca 5 minuter i en stor stekpanna. Krydda med salt och peppar. Ta upp och lägg på en tallrik.
  4. Stek den frysta grönsaksblandningen i resten av matfettet 4–5 minuter i stekpannan. Tillsätt lök- och fläskfräset. Blanda runt.
  5. Vispa ihop färskost och buljong. Häll över kött och grönsaker. Låt allt bli varmt.
  6. Servera fläskgrytan med kokt ris, ruccola och gärna en bit knäckebröd.

För alla

Rätten är gluten- och äggfri, men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri färskost och laktosfritt matfett.

Tips

Det är viktigt att inte färskosten kokar, då kan såsen skära sig.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portioner ris
  • 1 gul lök
  • 200 g rökt sidfläsk
  • 400 g skinkschnitzel
  • 2 msk smör eller margarin
  • 600 g grön grönsaksblandning
  • 125 g färskost med paprika
  • 3 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 30 g ruccola till servering
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2771 kJ / 662 kCal