Fläsk- och grönsaksgryta med krämig färskost
Denna grönsaksgryta piffas till med rökt sidfläsk och skinkschnitzel. Krämigheten får du genom att tillsätta cream cheese smaksatt med paprika. Servera med kokt ris och eventuellt en knäckebrödsmacka.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2011
Ingredienser
4 portioner
4 portioner ris
1 gul lök
200 g rökt sidfläsk
400 g skinkschnitzel
2 msk smör eller margarin
600 g grön grönsaksblandning
125 g färskost med paprika
3 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
30 g rucola till servering
1 tsk salt
1 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2771 KJ / 662 kCal
Fett26 g
Kolhydrater63.9 g
Protein42.5 g
Kommentar
Väldigt gott och det blir mycket mat! Jag kryddade med extra chili, dock ingen roccula till. Detta kommer jag att göra igen, och kanske då testa andra smaksättningar på osten. Mums!
Fredrik
2011-09-07