Fläsk- och grönsaksgryta med krämig färskost

6
1
Fläsk- och grönsaksgryta med krämig färskost

Denna grönsaksgryta piffas till med rökt sidfläsk och skinkschnitzel. Krämigheten får du genom att tillsätta cream cheese smaksatt med paprika. Servera med kokt ris och eventuellt en knäckebrödsmacka.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2011

Fläsk- och grönsaksgryta med krämig färskost

Ingredienser

4 portioner
4 portioner ris
1 gul lök
200 g rökt sidfläsk
400 g skinkschnitzel
2 msk smör eller margarin
600 g grön grönsaksblandning
125 g färskost med paprika
3 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
30 g rucola till servering
1 tsk salt
1 krm peppar

För alla

Rätten är gluten- och äggfri, men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri färskost och laktosfritt matfett.

Gör så här

Tips

Det är viktigt att inte färskosten kokar, då kan såsen skära sig.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentar

Fredrik

2011-09-07

Väldigt gott och det blir mycket mat! Jag kryddade med extra chili, dock ingen roccula till. Detta kommer jag att göra igen, och kanske då testa andra smaksättningar på osten. Mums!

Näringsvärde per portion

Energi 2771 KJ / 662 kCal
Fett 26 g
Kolhydrater 63.9 g
Protein 42.5 g
Läs mer om näringsvärden