Sojapenslad kyckling med äppelcurrysås

11
2
Sojapenslad kyckling med äppelcurrysås

Ett smakrikt recept för dig som gillar kryddiga kycklingklubbor! Den sojapenslade kycklingen gör du av bland annat vitlök, soja och kycklingben. Servera med en speciell currysås med äpple - äppelcurrysås.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2011

Sojapenslad kyckling med äppelcurrysås

Ingredienser

4 portioner
1 vitlöksklyfta
1 msk kinesisk soja
1 msk vitvinsvinäger
2 msk olja
1/2 tsk salt till vitlöksoljan
1 krm peppar till vitlöksoljan
900 g kycklingben
4 port ris eller annat gryn
2 1/2 morot
1 kålrabbi
1 rött äpple
2 tsk vitvinsvinäger
1 krm salt till dressingen
1 krm peppar till dressingen

Äppelcurrysås

3 schalottenlökar
1 rött äpple
1 tsk curry
1 tsk paprikapulver
2 msk smör eller margarin
1 msk vetemjöl
3 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärningar eller fond)
1/2 dl vispgrädde

För alla

Rätten är äggfri.
Gör glutenfri: välj ris och tamarisoja.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett, byt grädde mot soja-, havre- eller risbaserat gräddalternativ.
Kontrollera innehållet i buljong/fond för samtliga allergener.

 

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Mitra

2021-03-28

Det tog betydligt längre tid i ugnen. Ca 15 extra min. I det här fallet var kycklingen halvfryst.

Lena

2020-05-29

Fantastisktn god! Hade inga röda äpplen men tog ett grönt. Blev fantastisk smak av den syran.

Näringsvärde per portion

Energi 2296 KJ / 549 kCal
Fett 221 g
Kolhydrater 692 g
Protein 156 g
Läs mer om näringsvärden