Sojapenslad kyckling med äppelcurrysås | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Sojapenslad kyckling med äppelcurrysås

Ett smakrikt recept för dig som gillar kryddiga kycklingklubbor! Den sojapenslade kycklingen gör du av bland annat vitlök, soja och kycklingben. Servera med en speciell currysås med äpple - äppelcurrysås.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 51, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C.
  2. Skala och finhacka vitlöken. Blanda vitlök, soja, vinäger, hälften av oljan, salt och peppar i en skål. Lägg kycklingbenen i en ugnssäker form. Pensla på vitlöksoljan. Sätt mitt i ugnen ca 25 minuter. Skär ett snitt i den tjockaste delen och kontrollera att klar köttsaft rinner ut. Gör resten under tiden.
  3. Koka ris eller annat gryn enligt anvisning på förpackningen.
  4. Äppelcurrysås: Skala och finhacka löken. Skala, kärna ur och grovriv äpplet. Fräs lök, äpple, curry och paprikapulver i matfettet ca 3 minuter i en kastrull utan att det tar färg. Strö över mjölet. Tillsätt buljong och grädde lite i taget under omrörning. Koka upp och sjud såsen ca 5 minuter. Mixa den slät med stavmixer eller i matberedare. Smaka av med salt och peppar.
  5. Skala och grovriv morötter, kålrabbi och äpple. Lägg i en skål. Häll på en dressing av resterande olja, vinäger, salt och peppar.
  6. Servera kycklingen med äppelcurrysås, råkostsallad samt ris eller annat gryn.

För alla

Rätten är äggfri.
Gör glutenfri: välj ris och tamarisoja.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett, byt grädde mot soja-, havre- eller risbaserat gräddalternativ.
Kontrollera innehållet i buljong/fond för samtliga allergener.

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk olja
  • 1/2 tsk salt till vitlöksoljan
  • 1 krm peppar till vitlöksoljan
  • 900 g kycklingben
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 2 1/2 morot
  • 1 kålrabbi
  • 1 rött äpple
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 krm salt till dressingen
  • 1 krm peppar till dressingen
Äppelcurrysås
  • 3 schalottenlökar
  • 1 rött äpple
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 msk vetemjöl
  • 3 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärningar eller fond)
  • 1/2 dl vispgrädde
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2296 kJ / 549 kCal