Sojapenslad kyckling med äppelcurrysås
Ett smakrikt recept för dig som gillar kryddiga kycklingklubbor! Den sojapenslade kycklingen gör du av bland annat vitlök, soja och kycklingben. Servera med en speciell currysås med äpple - äppelcurrysås.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2011
Ingredienser
4 portioner
1 vitlöksklyfta
1 msk kinesisk soja
1 msk vitvinsvinäger
2 msk olja
1/2 tsk salt till vitlöksoljan
1 krm peppar till vitlöksoljan
900 g kycklingben
4 port ris eller annat gryn
2 1/2 morot
1 kålrabbi
1 rött äpple
2 tsk vitvinsvinäger
1 krm salt till dressingen
1 krm peppar till dressingen
Äppelcurrysås
3 schalottenlökar
1 rött äpple
1 tsk curry
1 tsk paprikapulver
2 msk smör eller margarin
1 msk vetemjöl
3 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärningar eller fond)
1/2 dl vispgrädde
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2296 KJ / 549 kCal
Fett22.1 g
Kolhydrater69.2 g
Protein15.6 g
Kommentarer
Så enkelt och så gott. Fräscht med kålrabbi i salladen.
Maria
2023-06-12Det tog betydligt längre tid i ugnen. Ca 15 extra min. I det här fallet var kycklingen halvfryst.
Mitra
2021-03-28Fantastisktn god! Hade inga röda äpplen men tog ett grönt. Blev fantastisk smak av den syran.
Lena
2020-05-29