Fläskfilégryta med jordnötter
Här kommer ett utmärkt exempel på hur man kan liva upp en fläskfilégryta - nämligen med salta jordnötter. Det stekta köttet tillagas i grädde, curry och chilisås, och serveras ihop med ris, en krispig kålsallad, och på toppen strös de salta små nötterna. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2019
Ingredienser
4 portioner
ca 500 g fläskfilé eller fläskytterfilé
2 tsk olja
salt
peppar
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 tsk curry
1 dl chilisås
4 port ris (gärna basmatiris, eller annat gryn)
1 dl saltade jordnötter
Kålsallad
1/2 salladskål
1/2 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2611 KJ / 626 kCal
Fett27 g
Salt3 g
Kolhydrater56 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Stoppade i purjolök, små broccolibuketter och en skvätt kalvfond. Blev såååå gott!
Phoebe
2022-02-13Enkelt och gott. Hade en mogen mango hemma som jag slängde med i. Bra recept som man kan variera och leka med.
Carolin
2021-04-08Supergod och udda recept! Tänk att curry går så bra ihop med fläskfilé 🤩
Rebecca
2021-04-07