Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Filémedaljong med lökchutney

Lyxigt och lättlagat recept till vardag eller fest. Tillaga filémedaljongerna med en lökchutney av rödlök, silverlök och vanlig gul lök. Smaksätt lökchutneyn med kanelstång, äppelmos och servera fläskfilén med råstekt potatis eller potatiskaka.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Putsa fläskfilén och skär i ca 2 cm tjocka skivor. Bulta ut varje skiva lätt med handen till 6-7 cm i diameter.
  2. Skala och skiva lökarna. Värm olja i en gryta. Lägg i löken och fräs glansig. Tillsätt vatten och kanelstång och låt småputtra i ca 5 minuter. Rör ner äppelmos, vinäger och socker. Smaka av med salt och peppar.
  3. Värm margarin eller smör i en panna och stek köttet i ca 2 minuter per sida. Salta och peppra. Servera medaljongen med lökchutney och råstekt potatis eller potatiskaka.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g fläskfilé
  • 2 rödlökar
  • 1 silverlök
  • 2 gula lökar
  • 1 msk olja
  • 1 dl vatten
  • 1 kanelstång
  • 1/2 dl äppelmos
  • 1 msk vinäger
  • 1 tsk socker
  • salt och peppar
  • 2 msk margarin (eller smör)
Lägg till i inköpslistan