Stekt torsk med bacon | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Stekt torsk med bacon

Mmm, äntligen en smarrig fiskrätt som inte tar mer än en halvtimme att laga! Detta goda och okomplicerade recept på stekt torsk med bacon är en riktig fullträff där sältan av bacon och smaken av lök, kål och persilja gör fisken fulländad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 8, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina torsken.
  2. Skala och koka potatisen.
  3. Salta torskfilén med 1 tsk salt och låt den rimma ca 10 min.
  4. Skala löken, strimla den och kålen. Hacka persiljan.
  5. Dela baconskivorna i halvor. Stek dem i en het stekpanna. Lyft upp på ett fat.
  6. Stek kålen och rödlöken i oljan. Tillsätt vinägern. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner persilja och bacon.
  7. Stek torskfiléerna i matfettet i en stekpanna 3-4 min på varje sida.
  8. Servera torsken med kål, bacon och potatis.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g torskfilé
  • 900 g potatis
  • 1 rödlök
  • 1/2 salladskål
  • 1 msk hackad persilja
  • 140 g bacon
  • 1 tsk olja
  • 1/2 msk balsamvinäger
  • salt och peppar
  • 1 msk smör eller margarin
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Torskfilé utan skinn MSC

10 % rabatt

ICA Gott Liv 400 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2019 kJ / 483 kCal