Fläskfilé provencale

Fläskfilé Provencale är en riktig festrätt att bjuda på. Tillbehör som råstekt potatis, vitlökssmör och de ugnsbakade tomaterna gör att rätten känns lyxig och god. Köttet tillagas i ugnen och blir saftigt och gott, låt det vila lite innan du skär upp det i skivor och serverar.

Ingredienser
4 portioner
ca 600 g fläskfilé
salt
svartpeppar
1 msk smör
400 g romanticatomater
Råstekt potatis
1 kg fast potatis
3 msk rapsolja
3 msk smör
1 1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
Vitlökssmör
1 stor vitlöksklyfta
1/2 kruka persilja
100 g rumstempererat smör
1/2 tsk worcestershiresås
Tillbehör
150 g haricots verts (bönor)
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: uteslut worcestershiresås.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret till mjölkproteinfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3112 KJ / 769 kCal
Fett46 g
Salt5 g
Kolhydrater47 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Kan man förbereda detta innan och värma på när det är dax?
Marie
2023-12-04