Fläskfilé provencale
Fläskfilé Provencale är en riktig festrätt att bjuda på, passar till och med som fläskfilé till nyår! Tillbehör som råstekt potatis, vitlökssmör och de ugnsbakade tomaterna gör att rätten känns lyxig och god. Köttet tillagas i ugnen och blir saftigt och gott, låt det vila lite innan du skär upp det i skivor och serverar.
Ingredienser
4 portioner
ca 600 g fläskfilé
salt
svartpeppar
1 msk smör
400 g romanticatomater
Råstekt potatis
1 kg fast potatis
3 msk rapsolja
3 msk smör
1 1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
Vitlökssmör
1 stor vitlöksklyfta
1/2 kruka persilja
100 g rumstempererat smör
1/2 tsk worcestershiresås
Tillbehör
150 g haricots verts (bönor)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3112 KJ / 769 kCal
Fett46 g
Salt5 g
Kolhydrater47 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Kan man förbereda detta innan och värma på när det är dax?
Marie
2023-12-04Hej Marie! Vi skulle inte rekommendera att värma på denna rätt. Våra kockar tipsar istället om att göra i ordning vitlökssmötet i god tid och förvara i kylen samt att förbereda potatisskivorna och förvara dessa i en bunke i kallt vatten i kylen och skölja av dem innan de ska stekas. På så sätt har du kommit en bra bit på vägen :) Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-12-11