Fläskfilé med pasta och bönor | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Fläskfilé med pasta och bönor

Fläskfilé med haricots verts och fylld färsk pasta, är en läcker middag du gärna gör fler gånger. Den goda såsen på stekskyn med kalvfond, tomatpuré, grädde och tabasco kompletteras med lite parmesanost på filéerna och pastan innan servering.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Putsa filén fri från senor och hinnor. Dela den i två bitar (för 4 port). Skala och finhacka löken.
  2. Bryn köttet runt om i olja i en kastrull eller traktörpanna på medelvärme. Tillsätt löken och låt den fräsa med en kort stund.
  3. Tillsätt vatten och kalvfond. Sjud under lock i ca 15 minuter. Vänd köttet ett par gånger.
  4. Ta upp fläskfilébitarna och linda in dem i aluminiumfolie.
  5. Koka pastan enligt anvisning.
  6. Sås: Sila ner skyn i en kastrull. Rör ner tomatpuré och ev grädde.
  7. Låt såsen småkoka i 5 minuter. Red ev med maizena om såsen känns för tunn. Smaka av med tabasco, salt och peppar.
  8. Koka sugar snaps/haricots verts till lagom tuggmotstånd. Skär köttet i skivor. Servera med pastan, sugar snaps/haricots verts och såsen. Strö över parmesan.

För alla

Rätten innehåller gluten, mjölk och laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör mjölkfri: använd mjölkfri buljongtärning i stället för fond, som i regel innehåller mjölk. Välj pasta som passar och uteslut parmesanosten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g fläskfilé
  • olivolja till stekning
  • 1/2 gul lök (eller 1-2 schalottenlökar för 4 port)
  • 3 dl vatten
  • 1 msk konc kalvfond
  • 300 g färsk fylld pasta t ex saccottin med ruccola och ricotta eller spenatfylld ravioli
  • 300 g sugar snaps eller haricots verts
  • riven parmesanost
Sås
  • 2 1/2 msk tomatpuré
  • ev 1 dl grädde
  • ev maizena majsstärkelse till redning
  • 1 krm tabasco
  • salt
  • grovt malen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan