Fläskfilé med pasta och bönor
Fläskfilé med haricots verts och fylld färsk pasta, är en läcker middag du gärna gör fler gånger. Den goda såsen på stekskyn med kalvfond, tomatpuré, grädde och tabasco kompletteras med lite parmesanost på filéerna och pastan innan servering.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2004
Ingredienser
4 portioner
400 - 500 g fläskfilé
olivolja till stekning
1/2 gul lök (eller 1-2 schalottenlökar för 4 port)
3 dl vatten
1 msk konc kalvfond
300 g färsk fylld pasta t ex saccottin med ruccola och ricotta eller spenatfylld ravioli
300 g sugar snaps eller haricots verts (bönor)
riven parmesan
Sås
2 - 2 1/2 msk tomatpuré
ev 1 dl grädde
majsstärkelse till redning
1 krm tabasco
salt
grovt malen svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegott!!! Rekommenderas varmt! Dock var det väldigt litet med 300 g pasta till 4 portioner, det måste vara fel i receptet.
Cecilia
2006-02-14Jag hade ingen pasta hemma så jag gjorde ris till istället.Till maten hade jag en varm bönsallad med balsamvinäger och honung. Mycket smarrigt!
Jenni
2005-10-11