Fläskfilé med pasta och bönor

12
2
Fläskfilé med pasta och bönor

Fläskfilé med haricots verts och fylld färsk pasta, är en läcker middag du gärna gör fler gånger. Den goda såsen på stekskyn med kalvfond, tomatpuré, grädde och tabasco kompletteras med lite parmesanost på filéerna och pastan innan servering.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2004

Fläskfilé med pasta och bönor

Ingredienser

4 portioner
400 - 500 g fläskfilé
olivolja till stekning
1/2 gul lök (eller 1-2 schalottenlökar för 4 port)
3 dl vatten
1 msk konc kalvfond
300 g färsk fylld pasta t ex saccottin med ruccola och ricotta eller spenatfylld ravioli
300 g sugar snaps eller haricots verts (bönor)
riven parmesan

Sås

2 - 2 1/2 msk tomatpuré
ev 1 dl grädde
majsstärkelse till redning
1 krm tabasco
salt
grovt malen svartpeppar

För alla

Rätten innehåller gluten, mjölk och laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör mjölkfri: använd mjölkfri buljongtärning i stället för fond, som i regel innehåller mjölk. Välj pasta som passar och uteslut parmesanosten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Cecilia

2006-02-14

Jättegott!!! Rekommenderas varmt! Dock var det väldigt litet med 300 g pasta till 4 portioner, det måste vara fel i receptet.

Jenni

2005-10-11

Jag hade ingen pasta hemma så jag gjorde ris till istället.Till maten hade jag en varm bönsallad med balsamvinäger och honung. Mycket smarrigt!