Curry med haricots verts och tofu
Laga en supersmarrig curry från grunden! Fräs lök och curry i olja innan du häller i kokosmjölk, haricots verts och spenat i kastrullen. Stek tofun gyllenbrun och dela tomater. Servera curry och tofu med ris och tomater.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2022
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
1 rödlök
1 msk curry
1 msk olja
400 ml kokosmjölk
150 g haricots verts (bönor)
65 g babyspenat
salt
peppar
2 förp fast tofu naturell (à 230 g)
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
1/2 dl rostade solroskärnor
400 g romanticatomater
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3119 KJ / 747 kCal
Fett43 g
Salt1 g
Kolhydrater61 g
Protein27 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Och visst ja; en rejäl bit finhackad ingefära!
Carola
2022-09-10Med några justeringar blev det super: gick ifrån vegotänket och stekte kyckling och la i. Körde i kycklingfond, sambal oelek, en skvätt limejuice, mer curry och redde av med lite maizena. Samt halverade tomaterna och la dem i grytan den sista minuten istället för att servera vid sidan av. Jubelrop hos familjen! (Vill man köra tofu går det säkert lika bra att ersätta kycklingfond med grönsaksdito!)
Carola
2022-09-10Gott men saknar lite smak. Skulle nog tillsätta sambal oelek, ingefära och lime åtminstone.
Åsa
2022-07-12