Curry med haricots verts och tofu

7
0 Klimatsmart
Curry med haricots verts och tofu

Laga en supersmarrig curry från grunden! Fräs lök och curry i olja innan du häller i kokosmjölk, haricots verts och spenat i kastrullen. Stek tofun gyllenbrun och dela tomater. Servera curry och tofu med ris och tomater.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2021

Curry med haricots verts och tofu

Ingredienser

4 portioner
4 port ris
1 rödlök
1 msk curry
1 msk olja
400 ml kokosmjölk
150 g haricots verts (bönor)
65 g babyspenat
salt
peppar
2 förp fast tofu naturell (à 230 g)
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
1/2 dl rostade solrosfrön
400 g romanticatomater

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Krydda tofun med chilipeppar för lite hetta.

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3119 KJ / 747 kCal
Fett 43 g
Salt 1 g
Kolhydrater 61 g
Protein 27 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden