Fläskfilé "osso buco"
Ljuvlig fläskfilé med en mustig och välsmakande sås av plommontomater, kalvfond, morot, vitlök och vitt vin. Såsen får en extra dimension av skalet och juicen från en apelsin. Fläskfilé "osso buco" är en rätt som tar dina smaklökar till nya höjder.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2002
Ingredienser
Gremolata
Till servering
För alla
Kontrollera noga innehållet i kalvfonden.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot majsstärkelse och välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Varför kallar ni det för ossobuco? Jag hittar ingen ben och ingen hål. Om man tittar närmare på ingredienserna skulle man ha kallat den för ”alla Milanese”
Tony
2022-12-28Super gott osso buco. En favorit vi gör ofta nu.
Nina
2021-04-02Hej vet ni vad grädde kan göra med maten. Testa!
Christina
2021-03-30