Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Fläskfilé "osso buco"

Ljuvlig fläskfilé med en mustig och välsmakande sås av plommontomater, kalvfond, morot, vitlök och vitt vin. Såsen får en extra dimension av skalet och juicen från en apelsin. Fläskfilé "osso buco" är en rätt som tar dina smaklökar till nya höjder.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skala och finhacka lök, vitlök och morot. Grovhacka tomaterna.
  3. Putsa bort senor och hinnor från fläskfilèn. Krydda med salt och peppar. Vänd i mjölet och skaka av överflödigt mjöl.
  4. Hetta upp smör i olja i en gryta. Bryn köttet runt om. Lägg över på ett fat.
  5. Tillsätt lök, vitlök, morot i grytan. Fräs i ett par minuter tills de börjat mjukna. Häll på vinet och rör om med en träsked. Tillsätt tomathacket, vatten, kalvfonden, apelsinskal och - juice. Smaka av med salt och peppar och låt koka ihop i ett par minuter.
  6. Lägg i fläskfilèn, sätt på lock. Ställ i ugnen på mellersta falsen i ca 45 minuter.
  7. Gremolata: Skala och finhacka vitlöken. Grovhacka persiljan. Blanda vitlök, persilja och citronskal.
  8. Skär upp fläskfilèn i 4 bitar (för 4 port) och lägg upp på tallrikar med en generös mängd sås.
  9. Till servering: Strö över persiljehacket och servera med nykokt pasta. Bröd och parmesanost passar bra till.

För alla

Läs noga innehållet på kalvfonden. Rätten är fri från ägg, under förutsättning att man väljer äggfri pasta till. Innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd majsstärkelse, Maizena, i stället för vetemjöl. Välj glutenfri pasta till.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: använd olja, laktosfritt eller mjölkfritt margarin i stället för smör. Byt ut kalvfonden mot en annan, mjölkfri fond eller använd buljongtärning.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 morot
  • 1 burk hela plommontomater (à 400 g)
  • 1 fläskfilé (à 600 g)
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1 1/2 msk konc kalvfond
  • rivet skal och juice från 1 apelsin
Gremolata
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 kruka bladpersilja
  • rivet skal från 1 citron
Till servering
  • pasta
  • bröd
  • parmesanost
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?