Fläskfilé "osso buco"

Ljuvlig fläskfilé med en mustig och välsmakande sås av plommontomater, kalvfond, morot, vitlök och vitt vin. Såsen får en extra dimension av skalet och juicen från en apelsin. Fläskfilé "osso buco" är en rätt som tar dina smaklökar till nya höjder.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2002

Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 morot
1 burk hela plommontomater (à 400 g)
1 fläskfilé eller fläskytterfilé (à 600 g)
1 msk vetemjöl
1 msk smör
1 msk olivolja
salt
peppar
2 dl torrt vitt vin
2 1/2 dl vatten
1 1/2 msk konc kalvfond
rivet skal och juice från 1 apelsin
Gremolata
1 vitlöksklyfta
1 kruka bladpersilja
rivet skal från 1 citron
Till servering
pasta
Gör så här
00:45:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2427 KJ / 581 kCal
Fett12 g
Salt4 g
Kolhydrater64 g
Protein43 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Varför kallar ni det för ossobuco? Jag hittar ingen ben och ingen hål. Om man tittar närmare på ingredienserna skulle man ha kallat den för ”alla Milanese”
Tony
2022-12-28Super gott osso buco. En favorit vi gör ofta nu.
Nina
2021-04-02Hej vet ni vad grädde kan göra med maten. Testa!
Christina
2021-03-30