Fläskfilé "osso buco"

42
10
Fläskfilé "osso buco"

Ljuvlig fläskfilé med en mustig och välsmakande sås av plommontomater, kalvfond, morot, vitlök och vitt vin. Såsen får en extra dimension av skalet och juicen från en apelsin. Fläskfilé "osso buco" är en rätt som tar dina smaklökar till nya höjder.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2002

Fläskfilé "osso buco"

Ingredienser

4 portioner
1
gul lök
2
vitlöksklyftor
1
morot
1
burk hela plommontomater (à 400 g)
1
fläskfilé eller fläskytterfilé (à 600 g)
1 msk
vetemjöl
1 msk
smör
1 msk
olivolja
-
salt och peppar
2 dl
torrt vitt vin
2 1/2 dl
vatten
1 1/2 msk
konc kalvfond
rivet skal och juice från 1
apelsin

Gremolata

1
vitlöksklyfta
1
kruka bladpersilja
rivet skal från 1
citron

Till servering

pasta

För alla

Kontrollera noga innehållet i kalvfonden.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot majsstärkelse och välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Tips

Bröd och parmesanost passar bra till grytan.

Vad tyckte du om receptet?

42

Kommentarer

Nina

2021-04-02

Super gott osso buco. En favorit vi gör ofta nu.

Christina

2021-03-30

Hej vet ni vad grädde kan göra med maten. Testa!

Eva

2021-03-04

Ta gärna lite mindre vatten och kanske mer kalvfond eller låt såsen reducera lite innan fläskfilén läggs i. Supergod med gremolatan!

Näringsvärde per portion

Energi 2427 KJ / 581 kCal
Fett 12 g
Salt 4 g
Kolhydrater 64 g
Protein 43 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept