Fläskfilégryta med paprikakorv och apelsin

5
4
Fläskfilégryta med paprikakorv och apelsin

Fläskfilégryta som får en ny dimension med sötman och syrligheten från apelsin. Bitar av fläskfilé bryns och får sällskap av korv i grytan. Rosmarin, lök och persilja blir pricken över i:et.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2007

Fläskfilégryta med paprikakorv och apelsin

Ingredienser

4 portioner
ca 500 g
fläskfilé eller fläskytterfilé
2 - 3
korv (t ex kielbaska, mild ölkorv eller prinskorv)
2
gula lökar
1/2 tsk
rosmarin
1 1/2 dl
grönsaksbuljong (tärning eller konc fond + vatten)
2 tsk
majsstärkelse
3 - 4
apelsiner
2 msk
japansk soja
1 msk
honung
2 msk
klippt bladpersilja
-
smör eller margarin till stekning
-
salt och svartpeppar

För alla

Rätten är fri från gluten men innehåller mjölk och ägg.
Gör mjölkfri: stek i olja eller mjölkfritt margarin. Kontrollera innehållet i tärning eller fond.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i tärning eller fond och i kroketterna.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Christina

2021-03-13

Skulle inte ens min hund äta. Fy!!!

Mats

2021-03-05

Supergott

Charlotte

2011-09-18

Detta är väldigt gott. dock serverar jag grytan med ris eller pressad potatis. Jag lägger även i ett par paprikaskivor i slutet som får koka med så de blir al dente. Apelsinskivorna serverar jag vid sidan av eftersom delar av min familj inte tycker om frukt i maten.

Näringsvärde per portion

Energi 2690 KJ / 640 kCal
Fett 24 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept