Fläskfilégryta med paprikakorv och apelsin

Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
4
Fläskfilégryta med paprikakorv och apelsin

Fläskfilégryta som får en ny dimension med sötman och syrligheten från apelsin. Bitar av fläskfilé bryns och får sällskap av korv i grytan. Rosmarin, lök och persilja blir pricken över i:et.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2007

Fläskfilégryta med paprikakorv och apelsin

Ingredienser

4 portioner
ca 500 g fläskfilé eller fläskytterfilé
2 - 3 korv (t ex kielbaska, mild ölkorv eller prinskorv)
2 gula lökar
1/2 tsk rosmarin
1 1/2 dl grönsaksbuljong (tärning eller konc fond + vatten)
2 tsk majsstärkelse
3 - 4 apelsiner
2 msk japansk soja
1 msk honung
2 msk klippt bladpersilja
smör eller margarin till stekning
salt
svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Skulle inte ens min hund äta. Fy!!!

Christina

2021-03-13

Supergott

Mats

2021-03-05

Detta är väldigt gott. dock serverar jag grytan med ris eller pressad potatis. Jag lägger även i ett par paprikaskivor i slutet som får koka med så de blir al dente. Apelsinskivorna serverar jag vid sidan av eftersom delar av min familj inte tycker om frukt i maten.

Charlotte

2011-09-18

Näringsvärde per portion

Energi2690 KJ / 640 kCal
Fett24 g

Testa liknande recept

Surkålsslaw
Betyg 4.9 av 5.
10 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Souvlaki
Betyg 3.7 av 5.
75 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chiliglaze
Betyg 4.4 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Korvbricka med coleslaw och grillade morötter
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fläskfilé "osso buco"
Betyg 3.7 av 5.
50 personer har röstat
Över 60 min att tillaga