Fläskfilégryta med paprikakorv och apelsin
Fläskfilégryta som får en ny dimension med sötman och syrligheten från apelsin. Bitar av fläskfilé bryns och får sällskap av korv i grytan. Rosmarin, lök och persilja blir pricken över i:et.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2007
Ingredienser
4 portioner
ca 500 g fläskfilé eller fläskytterfilé
2 - 3 korv (t ex kielbaska, mild ölkorv eller prinskorv)
2 gula lökar
1/2 tsk rosmarin
1 1/2 dl grönsaksbuljong (tärning eller konc fond + vatten)
2 tsk majsstärkelse
3 - 4 apelsiner
2 msk japansk soja
1 msk honung
2 msk klippt bladpersilja
smör eller margarin till stekning
salt
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2690 KJ / 640 kCal
Fett24 g
Kommentarer
Skulle inte ens min hund äta. Fy!!!
Christina
2021-03-13Supergott
Mats
2021-03-05Detta är väldigt gott. dock serverar jag grytan med ris eller pressad potatis. Jag lägger även i ett par paprikaskivor i slutet som får koka med så de blir al dente. Apelsinskivorna serverar jag vid sidan av eftersom delar av min familj inte tycker om frukt i maten.
Charlotte
2011-09-18