Fläskfilé med russin och muskot
En lyxig kötträtt med smak av fläskfilé, russin och muskot. Stek fläskfilén i ugnen samtidigt som du blandar schalottenlök, russin, socker, kalvfond, matlagningsvin, timjankvistar och muskot. Servera gärna köttet tillsammans med gratinerad potatis.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2002
Ingredienser
4 portioner
600 g fläskfilé
2 msk smör
8 schalottenlökar
1 msk socker
1/2 dl vitt matlagningsvin
1/2 dl vatten
1 msk konc kalvfond
1/2 dl russin
3 timjankvistar
1 krm muskot (helst nyriven)
1 msk finhackad persilja
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gör dubbelt av skyn, för den blir så god.
Gunilla
2023-12-17Det här gav ingen större aha-upplevelse precis, trots goda ingredienser
Ann-charlotte
2020-05-17God smak på såsen...men jag var tvungen att tillsätta mer vin och vatten, blev alldeles för lite vätska annars, lök + socker brände fast i pannan. Lättgjord.
Susanna
2008-01-13