En lyxig kötträtt med smak av fläskfilé, russin och muskot. Stek fläskfilén i ugnen samtidigt som du blandar schalottenlök, russin, socker, kalvfond, matlagningsvin, timjankvistar och muskot. Servera gärna köttet tillsammans med gratinerad potatis.
Ett recept från:
Buffé
nr 11,
2002
Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: använd mjölkfritt eller laktosfritt margarin eller olja i stället för smör. Byt ut kalvfonden mot annan fond utan mjölk eller använd ca 1/2 buljongtärning (för 4 port).
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Ann-charlotte
2020-05-17Det här gav ingen större aha-upplevelse precis, trots goda ingredienser
Susanna
2008-01-13God smak på såsen...men jag var tvungen att tillsätta mer vin och vatten, blev alldeles för lite vätska annars, lök + socker brände fast i pannan. Lättgjord.
Linda
2005-12-30Lite klurigt när vinet hälls på det smälta sockret. Det klumpar sig gärna på redskapet du rör med men det löser sig igen om det får stå kvar i värmen en stund.