Fläskfilé med russin och muskot

Betyg 3.3 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Fläskfilé med russin och muskot

En lyxig kötträtt med smak av fläskfilé, russin och muskot. Stek fläskfilén i ugnen samtidigt som du blandar schalottenlök, russin, socker, kalvfond, matlagningsvin, timjankvistar och muskot. Servera gärna köttet tillsammans med gratinerad potatis.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2002

Fläskfilé med russin och muskot

Ingredienser

4 portioner
600 g fläskfilé
2 msk smör
8 schalottenlökar
1 msk socker
1/2 dl vitt matlagningsvin
1/2 dl vatten
1 msk konc kalvfond
1/2 dl russin
3 timjankvistar
1 krm muskot (helst nyriven)
1 msk finhackad persilja
salt
peppar

Gör så här

00:30:00
00:10:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • Gör dubbelt av skyn, för den blir så god.

    Gunilla

  • Det här gav ingen större aha-upplevelse precis, trots goda ingredienser

    Ann-charlotte

  • God smak på såsen...men jag var tvungen att tillsätta mer vin och vatten, blev alldeles för lite vätska annars, lök + socker brände fast i pannan. Lättgjord.

    Susanna

  • Lite klurigt när vinet hälls på det smälta sockret. Det klumpar sig gärna på redskapet du rör med men det löser sig igen om det får stå kvar i värmen en stund.

    Linda

Testa liknande recept

  • Marinerad fläskfilé med pepparrot
    Betyg 4 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fläskfilé i ugn
    Betyg 4.5 av 5.42 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Krämig pasta med fläskfilé
    Betyg 4.6 av 5.46 personer har röstat
    Receptet har 12 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Balsamicofilé med tryffelkantareller
    Betyg 4.1 av 5.67 personer har röstat
    Receptet har 24 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad