Fläskfilé med svampsås och rostad potatis
Ugnsstekt fläskfilé som serveras med en krämig svampsås och rostad potatis, passar till både vardags och fest. Fläskfilén tillreder du först i stekpanna tills den fått en fin yta, avsluta sedan i ugnen. Medan köttet steks klart hinner du förbereda potatis och den krämiga svampsåsen. Njut!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2015
Ingredienser
2 portioner
Fläskfilé
ca 350 g fläskfilé
1/2 tsk olja
salt
peppar
Potatis
450 g förkokt potatis
1 tsk olivolja
1/2 påse babyspenat
Sallad
2 tomater
1 schalottenlök
1/2 ask persilja
1 tsk olivolja
1 tsk balsamvinäger
Till servering
150 g sås (gärna svampsås)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2160 KJ / 516 kCal
Fett15 g
Salt2.64 g
Kolhydrater47 g
Protein43 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hej Liss! Vi hade nog mer tänkt oss en färdig kyld svampsås. Men du kan självklart göra en egen eller ta pulver också.
Redaktionen
2014-10-31Är det tänkt att det ska vara pulversås???
Liss
2014-10-22