Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Mozzarellagratinerad fläskfilé med ljummen potatissallad

Denna snabblagade, mozzarellagratinerade fläskfilé med ljummen potatissallad är både mättande och lyxig. Gratinera ditt kött under ett smarrigt täcke av ost, söta tomater, vitlök och basilika under tiden du gör salladen. Färgrikt och gott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200˚C.
  2. Skala och koka potatisen i saltat vatten.
  3. Putsa och skär fläskfilén i skivor och bryn dem i en stekpanna med oljan och krydda med salt och peppar. Lägg skivorna i en ugnssäker form.
  4. Dela tomaterna och skiva mozzarellan. Skala och finhacka vitlöken och strimla basilikan. Fördela tomater, vitlök, basilika och mozzarella över fläskfilén. Stek mitt i ugnen ca 15 minuter.
  5. Låt potatisen svalna en aning och skär den i kvartar. Strimla sockerärter, tomater och basilika. Blanda potatis med ruccola, basilika, tomater, sockerärter och olivolja. Smaksätt med balsamvinäger, salt och peppar.
  6. Servera potatissalladen till den gratinerade filén.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 fläskfilé (putsad, à ca 600 g)
  • 1 msk olja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 250 g körsbärstomater
  • 200 g mozzarella
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 kruka basilika
Potatissallad
  • 8 potatisar
  • 150 g sockerärtor
  • 8 soltorkade tomater i olja
  • 1/2 kruka basilika
  • 65 g ruccolasallad
  • 2 msk olivolja
  • balsamvinäger
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer