Nyårsfilé med ost- och nötfyllning | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Nyårsfilé med ost- och nötfyllning

Fläskfilén blir kalasgod med en fyllning av valnötter, färskost och konjak. Koka potatis och låt en härlig sås på kalvfond och balsamvinäger göra filén sällskap och du har en riktig festmåltid.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Putsa filén. Skär en djup skåra längst med hela filén.
  2. Grovhacka valnötterna och blanda med färskost och konjak. Fyll filén med oströran och fäst ihop med trästickor.
  3. Bryn filén försiktigt runt om i matfett i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Låt filén eftersteka på svag värme tills den är genomstekt, ca 20 min.
  4. Sås: Koka upp vattnet med kalvfond, soja, farin och vinäger i en kastrull. Rör i maizenaredningen och låt såsen koka ca 1 min.
  5. Skär filén i skivor.
  6. Till servering: Servera med såsen, bakad potatis och en blandad sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g fläskfilé
  • 50 g valnötter (50 g motsvarar knappt 1 dl)
  • 100 g naturell färskost
  • 2 msk konjak
  • tandpetare
  • smör till stekning
  • 1 tsk salt
  • 1 krm grovmald svartpeppar
Sås
  • 2 dl vatten
  • 2 msk kalvfond
  • 1 msk soja
  • 1 msk Brun Farin
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk maizenaredning för mörka såser
Till servering
  • bakad potatis
  • blandad sallad
Lägg till i inköpslistan