Nyårsfilé med ost- och nötfyllning
Fläskfilén blir kalasgod med en fyllning av valnötter, färskost och konjak. Koka potatis och låt en härlig sås på kalvfond och balsamvinäger göra filén sällskap och du har en riktig festmåltid.
Ingredienser
4 portioner
600 g fläskfilé
50 g valnötter (50 g motsvarar knappt 1 dl)
100 g naturell färskost
2 msk konjak
tandpetare
smör till stekning
1 tsk salt
1 krm grovmald svartpeppar
Sås
2 dl vatten
2 msk kalvfond
1 msk soja
1 msk brun farin
1 msk balsamvinäger
1 msk maizenaredning för mörka såser
Till servering
bakad potatis
blandad sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
försök få ost/nöt/konjaksfyllningen att stanna kvar i filén samtidigt som man åstadkommer fin stekyta runtom. inte det lättaste...
Åke
2006-01-13