Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Fläskfilé med persiljerotsaker

Kokta rotfrukter med smaker av persilja och crème fraiche tillsammans med en smörstekt fläskfilé, kan det bli bättre? Varmrätten mättar fint och är vacker för ögat. Servera gärna en bit baguette till.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Putsa och skär fläskfilén i ca 1 cm tjocka skivor. Skala och skär morötter och palsternacka i stavar. Koka morötter och palsternacka i lättsaltat vatten ca 5 min. Låt vattnet rinna av.
  2. Vänd ner lätt crème fraichen och krydda med salt och mald vitpeppar. Hacka persilja och blanda ner i rotfrukterna.
  3. Stek fläskfilén i flytande margarin ca 3 min per sida. Krydda med salt och grovmald svartpeppar. Servera fläskfilén med rotsakerna till samt baguette.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfritt margarin eller olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfritt margarin eller olja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g fläskfilé
  • 4 morötter
  • 4 palsternackor
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 tsk salt
  • 1 knippa persilja
  • 1 msk flytande margarin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm grovmald svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2101 kJ / 502 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden