Fläskfilé med persiljerotsaker

Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat
2
Fläskfilé med persiljerotsaker

Kokta rotfrukter med smaker av persilja och crème fraiche tillsammans med en smörstekt fläskfilé, kan det bli bättre? Varmrätten mättar fint och är vacker för ögat. Servera gärna en bit baguette till.

Fläskfilé med persiljerotsaker

Ingredienser

4 portioner
500 g  fläskfilé
4   morötter
4   palsternackor
2 dl  lätt crème fraiche
1 tsk  salt
1   knippa persilja
1 msk  flytande margarin
1 tsk  salt
1 krm  grovmald svartpeppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfritt margarin eller olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfritt margarin eller olja.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

En enkel måltid, helt ok till vardags. Det gäller bara att man kryddar köttet rejält. Såsen blir godare om man använder matgrädde (5%).

Lena

2005-08-27

Persiljerotsakerna var goda, men lite menlösta. Fullt ätbart, men inget jag lagar en gång till.

Siw

2003-10-05

Näringsvärde per portion

Energi2101 KJ / 502 kCal
Fett0 g

Testa liknande recept

Biffar med rotsaker i pitabröd
Betyg 3.8 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rotfruktspannkakor med bacon
Betyg 3.4 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kokt högrev med rotfrukter
Betyg 2.8 av 5.
53 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rostade rotfrukter med yoghurtkräm
Betyg 4.4 av 5.
32 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Palsternacksstomp med fläskytterfilé
Betyg 3.1 av 5.
35 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rotfruktsgratäng med rökt skinka
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga