Fläskfilé med persiljerotsaker
Kokta rotfrukter med smaker av persilja och crème fraiche tillsammans med en smörstekt fläskfilé, kan det bli bättre? Varmrätten mättar fint och är vacker för ögat. Servera gärna en bit baguette till.
Ingredienser
4 portioner
500 g fläskfilé
4 morötter
4 palsternackor
2 dl lätt crème fraiche
1 tsk salt
1 knippa persilja
1 msk flytande margarin
1 tsk salt
1 krm grovmald svartpeppar
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfritt margarin eller olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfritt margarin eller olja.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2101 KJ / 502 kCal
Fett13 g
Kommentarer
En enkel måltid, helt ok till vardags. Det gäller bara att man kryddar köttet rejält. Såsen blir godare om man använder matgrädde (5%).
Lena
2005-08-27Persiljerotsakerna var goda, men lite menlösta. Fullt ätbart, men inget jag lagar en gång till.
Siw
2003-10-05