Biffar med rotsaker i pitabröd

12
7
Biffar med rotsaker i pitabröd

Hemgjorda smaskiga biffar med rotsaker i pitabröd görs snabbare än du tror! Blanda rivna rotsaker med ägg, kryddor och färs och stek cirka 3 minuter på varje sida. Pitabröden värms med fördel i ugnen innan de serveras tillsammans med biffarna.

Biffar med rotsaker i pitabröd

Ingredienser

4 portioner
4 pitabröd
1 gul lök
1 palsternacka
1 morot
1 ägg
1 tsk salt
1 krm peppar
400 g nötfärs
2 msk smör eller margarin

Tillbehör

sallad
tomater
matyoghurt

För alla

Mjölkproteinfri: välj Sour Supreme (innehåller soja) i stället för matyoghurt och välj mjölkproteinfritt margarin.
Laktosreducerad: välj laktosreducerad matyoghurt.
Laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och mjölkproteinfritt margarin.
Glutenfri: välj ett glutenfritt bröd.

Gör så här

Tips

Lägg pitabröden i kaffefilter så att man kan hålla i dem när man äter.

Gröna tipset: Gör rotsaksbiffar - tillsätt riven potatis och mer morötter i stället för färs.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Diana

2016-02-28

Jättegott

Birgitta

2010-11-02

Jag överdrev med rotsakerna och hade inte tålamod att riva fint utan rev för grovt. Biffarna föll isär. Jättegott (ändå) med crème fraîche blandad med tacosås.

Lotta

2008-03-31

Jättegott! Jag blandade yoghurten med tacosås medium. Blev suveränt

Näringsvärde per portion

Energi 2468 KJ / 590 kCal
Läs mer om näringsvärden