Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Biffar med rotsaker i pitabröd

Hemgjorda smaskiga biffar med rotsaker i pitabröd görs snabbare än du tror! Blanda rivna rotsaker med ägg, kryddor och färs och stek cirka 3 minuter på varje sida. Pitabröden värms med fördel i ugnen innan de serveras tillsammans med biffarna.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala lök, palsternacka och morot. Riv lök, palsternacka och morot fint.
  2. Blanda rotfrukterna med ägg, kryddor och färs.
  3. Forma färsen till biffar.
  4. Stek dem i matfett i en stekpanna ca 3 minuter per sida.
  5. Servera biffarna i pitabröd med sallad, tomater i skivor och matyoghurt.

För alla

Mjölkproteinfri: välj Sour Supreme (innehåller soja) i stället för matyoghurt och välj mjölkproteinfritt margarin.
Laktosreducerad: välj laktosreducerad matyoghurt.
Laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och mjölkproteinfritt margarin.
Glutenfri: välj ett glutenfritt bröd.

Tips

Lägg pitabröden i kaffefilter så att man kan hålla i dem när man äter.

Gröna tipset: Gör rotsaksbiffar - tillsätt riven potatis och mer morötter i stället för färs.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 pitabröd
  • 1 gul lök
  • 1 palsternacka
  • 1 morot
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 400 g nötfärs
  • 2 msk smör eller margarin
Tillbehör
  • sallad
  • tomater
  • matyoghurt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2468 kJ / 590 kCal
Läs mer om näringsvärden