Rostade rotfrukter med yoghurtkräm

Betyg 4.4 av 5.
34 personer har röstat
6
Rostade rotfrukter med yoghurtkräm

Ringla honung och olja över rotfrukterna och rosta i ugnen för en krispig utsida och ett mjukt inre. Yoghurtkrämen blir makalöst god med fetaost och bladpersilja. Servera de rostade rotfrukterna tillsammans med yoghurtkrämen, oliver och ev bröd.

Rostade rotfrukter med yoghurtkräm

Ingredienser

4 portioner
4 potatisar
4 rödbetor
4 palsternackor
4 morötter
2 rödlökar
1 msk olja
2 msk honung
1 tsk salt
1 krm peppar

Yoghurtkräm

2 dl matyoghurt
50 g fetaost
1 dl bladpersilja
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
34 personer har röstat

Kommentarer

Jättegott! Ökade på med mer morötter och tog lite mindre potatis. En förpackning med kidneybönor blev precis lagom. Kommer definitivt laga igen. Blir säkert gott som tillbehör tillsammans med grillat kött också.

Kerstin

2022-05-11

Så otroligt gott!

Anna-karin

2022-03-11

Några vitlöksklyftor bland grönsakerna är inte dumt samt pressa i yoghurtkrämen

Magnus

2017-08-23

Näringsvärde per portion

Energi1692 KJ / 405 kCal
Fett12 g
Salt2.6 g
Kolhydrater57 g
Protein10 g

Testa liknande recept

Stekt fläskfilé med puré & ragu
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Färgglada rotfruktschips
Betyg 4.1 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ugnsrostade rotfrukter
Betyg 4 av 5.
62 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Wallenbergare med len rotsakspuré och sötsyrlig gurka
Betyg 3.5 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kalvytterfilé med sommarprimörer och gräddsås
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Honungsgrillad majskyckling med rostad pumpa
Betyg 4 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga