Rostade rotfrukter med yoghurtkräm
Ringla honung och olja över rotfrukterna och rosta i ugnen för en krispig utsida och ett mjukt inre. Yoghurtkrämen blir makalöst god med fetaost och bladpersilja. Servera de rostade rotfrukterna tillsammans med yoghurtkrämen, oliver och ev bröd.
Ingredienser
4 portioner
4 potatisar
4 rödbetor
4 palsternackor
4 morötter
2 rödlökar
1 msk olja
2 msk honung
1 tsk salt
1 krm peppar
Yoghurtkräm
2 dl matyoghurt
50 g fetaost
1 dl bladpersilja
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1692 KJ / 405 kCal
Fett12 g
Salt2.6 g
Kolhydrater57 g
Protein10 g
Kommentarer
Jättegott! Ökade på med mer morötter och tog lite mindre potatis. En förpackning med kidneybönor blev precis lagom. Kommer definitivt laga igen. Blir säkert gott som tillbehör tillsammans med grillat kött också.
Kerstin
2022-05-11Så otroligt gott!
Anna-karin
2022-03-11Några vitlöksklyftor bland grönsakerna är inte dumt samt pressa i yoghurtkrämen
Magnus
2017-08-23