Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Kokt högrev med rotfrukter

En festlig och god kötträtt. Kokt högrev med rotfrukter kan du servera till helgmiddag eller när du bjuder hem gäster på middag. Det är både festligt och riktigt gott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och skala rotfrukterna. Skär dem i grova bitar. Skölj purjolöken och skär den grovt.
  2. Lägg högreven i en gryta, häll på vatten så att det är några cm över köttet och tillsätt salt. Koka upp och skumma bort fett och äggviteämnen. Lägg i rotfrukterna och lagerbladen, koka sakta i 1-1 1/2 tim eller till en innertemperatur på 75°C.
  3. Lyft upp rotfrukter och kött, lägg rotfrukterna på ett fat. Skiva köttet och lägg ovanpå rotfrukterna, täck fatet med folie. Lägg purjolöken i buljongen och koka i 5 minuter. Tillsätt persiljan i buljongen.
  4. Servera rotfrukter, kött och buljong med äppelmos blandat med riven pepparrot.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 morötter
  • 3 palsternackor eller persiljerötter
  • 1/2 rotselleri
  • 1 purjolök
  • 1 kg högrev i bit
  • 1 - 1 1/2 tsk salt
  • 2 lagerblad
  • 2 msk grovhackad persilja
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer