Fläskfilé med persiljemorötter och hasselbackspotatis

Fläskfilé med persiljemorötter och hasselbackspotatis, en lysande rätt. Potatis steks färdigt i ugnen där den får en härlig gyllenbrun och krispig yta. Köttet skivas och steks i smör där den kryddiga gräddsåsen adderas och det får koka ihop. Avnjuts med hasselbackspotatis, morötter och sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2015

Ingredienser
Potatis
Morötter
Fläskfilé
Till servering
För alla
Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag körde enligt Magnus tips med en träslev. Mycket bra tips! Ett annat tips är att vänta med att ha på ströbrödet till lite senare så blir det inte så vältillagat(a.k.a. bränt)
Håkan
2021-03-08Pennor funkar. Men en träslev funkar ännu bättre för potatisen. 👍
Magnus
2020-09-26Hej Magnus! Tack för att du delar med dig av ditt toppentips! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-09-28