Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fläskfilé med persiljemorötter och hasselbackspotatis

Fläskfilé med persiljemorötter och hasselbackspotatis, en lysande rätt. Potatis steks färdigt i ugnen där den får en härlig gyllenbrun och krispig yta. Köttet skivas och steks i smör där den kryddiga gräddsåsen adderas och det får koka ihop. Avnjuts med hasselbackspotatis, morötter och sallad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 6, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Potatis: Skala och skär skåror i potatisen nästan ända ner. (Lämna en halv centimeter.) Pensla med oljan, salta och peppra. Strö över paprikapulver och ströbröd. Lägg dem på en plåt och sätt in mitt i ugnen ca 30 minuter.
  3. Morötter: Skala och skär morötterna i mindre bitar. Koka dem i saltat vatten ca 15 minuter. Hacka persiljan. Häll av morötterna och vänd runt med smör och persilja. Salta och peppra.
  4. Fläskfilé: Skiva fläskfilén i två centimeter tjocka skivor. Mortla pepparn och blanda den med grädde, vatten och majsstärkelse.
  5. Stek köttet i smöret i en stekpanna några minuter på varje sida. Häll över gräddblandningen och låt koka några minuter.
  6. Till servering: Servera fläskfilén i såsen med hasselbackspotatis, sallad och morötter.

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Tips

När du skär potatisen: lägg två pennor (som du inte är så rädd om) på varsin långsida om potatisen och skär tvärs. Då hindrar pennorna att man skära för långt ner!

Ingredienser

Portioner: 4
Potatis
  • 900 g potatis
  • salt och peppar
  • 1 msk olja
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1/2 dl ströbröd
Morötter
  • 3 morötter
  • 1/2 krukar persilja
  • 1 tsk smör
Fläskfilé
  • ca 500 g fläskfilé
  • 1 tsk hel rosé- eller svartpeppar
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl vatten
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 1 msk smör
Till servering
  • 1/2 skivad romansallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2566 kJ / 614 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer