Fläskfilé med persiljemorötter och hasselbackspotatis

Fläskfilé med persiljemorötter och hasselbackspotatis, en lysande rätt. Potatis steks färdigt i ugnen där den får en härlig gyllenbrun och krispig yta. Köttet skivas och steks i smör där den kryddiga gräddsåsen adderas och det får koka ihop. Avnjuts med hasselbackspotatis, morötter och sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2015

Ingredienser
4 portioner
Potatis
900 g potatis
salt
peppar
1 msk olja
1 tsk paprikapulver
1/2 dl ströbröd
Morötter
3 morötter
1/2 krukar persilja
1 tsk smör
Fläskfilé
ca 500 g fläskfilé
1 tsk hel rosé- eller svartpeppar
2 dl vispgrädde
1 dl vatten
2 tsk majsstärkelse
1 msk smör
Till servering
1/2 skivad romansallad
Gör så här
00:30:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2566 KJ / 614 kCal
Fett31 g
Salt2.1 g
Kolhydrater48 g
Protein32 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag körde enligt Magnus tips med en träslev. Mycket bra tips! Ett annat tips är att vänta med att ha på ströbrödet till lite senare så blir det inte så vältillagat(a.k.a. bränt)
Håkan
2021-03-08Pennor funkar. Men en träslev funkar ännu bättre för potatisen. 👍
Magnus
2020-09-26Hej Magnus! Tack för att du delar med dig av ditt toppentips! Hälsningar Elina
ICA-köket
2020-09-28