Fläskfilésandwich | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Fläskfilésandwich

Sugen på något lättlagat till lunch? Lägg fläskfilé och tomat emellan två brödskivor, riv lite pepparrot ovanpå och vips så har du en supergod fläskfilésandwich!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär fläskfilén i 4 lika delar (för 4 port). Platta till dem med en knuten näve så att de blir hälften så tjocka.
  2. Krydda med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med olja. Stek köttet i ca 3 minuter på varje sida eller tills köttsaften är ljus, utan rosa inslag.
  3. Skär tomaten i cm-tjocka skivor. Hetta upp en panna med olja och stek tomatskivorna hastigt på en sida. Salta och peppra.
  4. Kantskär och rosta brödskivorna. Lägg upp på tallrikar. Lägg på köttet och tomaterna.
  5. Toppa med färskriven pepparrot och hackad persilja. Servera med äggula. Servera med pommes frites och grönsallad.

I näringsberäkningen ingår de föreslagna tillbehören.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g fläskfilé (putsad och fri från senor)
  • olja
  • 1 tomat
  • 4 vita brödskivor
  • ca 1 dl färskriven pepparrot
  • 2 msk finhackad persilja
  • 4 äggulor
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2272 kJ / 543 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden