Örtfilé med chutney
Ett enkelt recept på örtfilé med chutney som är fantastiskt gott att servera på fest! Du tillagar fläskfilé med chutney i ugn och serverar tillsammans med pasta och en fräsch sallad.
Ingredienser
4 portioner
600 g fläskfilé
1 tsk salt
1/2 dl het mangochutney
1/2 dl finhackad persilja
1/2 dl finhackad gräslök
1 tsk finhackad vitlök
2 tsk rivet citronskal
Gör så här
Spagettin och spenatsallad är inräknad i näringsberäkningen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2104 KJ / -1 kCal
Fett8.9 g
Kommentarer
Fick toppenbetyg av mina vänner!!! Sara tog TRE portioner, som bara brukar äta en, och det är ett betyg som heter duga! Jag gjorde precis som receptet men gräslöken var slut i affären, så det fick bli utan. Såsen gjorde jag på: ½ gul lök -lätt stekt 1 tsk vetemjöl 2 dl creme fraiche ½ dl rött vin 2msk hummerfond tre par skivor vanlig ädelost på värme tills osten smälte Silade o... klart Svingott, tror att det är det godaste jag lagat, o jag har lagat mycket genom åren! ps. Men tro aldrig att ni får persiljan att ligga som på bilden, det är ett montage.
Andreas
2006-02-25Ett tips är att pröva Sharwoods Bengal Spice Mango Chutney, den har större "djup" i smakupplevelsen. Istället för vanlig spagetti är det inte dumt med asiatiska äggnudlar eller Cous-Cous som båda ger lite fylligare smak. Persiljan och citronskalet är utmärkt tillsammans med Cous-Cous som smälter samman smakerna fint. Spenatsallad är fantastiskt gott, mer att tugga på. Spenatsallad är dessutom gott att värma tillsammans med ev. rester av kalasmåltiden!
Wayne
2002-10-28