Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Örtfilé med chutney

Ett enkelt recept på örtfilé med chutney som är fantastiskt gott att servera på fest! Du tillagar fläskfilé med chutney i ugn och serverar tillsammans med pasta och en fräsch sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Putsa filén fri från senor. Salta och bryn den i en het lättoljad stekpanna.
  3. Skeda på chutney så att den täcker ordentligt och ställ in i ugnen på mellersta falsen ca 30 minuter. Vänd filén i skyn några gåner. Ta ut och låt vila i ca 5 minuter.
  4. Blanda persilja, gräslök, vitlök och citronskal. Rulla filén i örtblandningen. Skär upp i 2 cm bitar. Servera med spagetti och en fräsch spenatsallad.

Spagettin och spenatsallad är inräknad i näringsberäkningen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g fläskfilé
  • 1 tsk salt
  • 1/2 dl het mangochutney
  • 1/2 dl finhackad persilja
  • 1/2 dl finhackad gräslök
  • 1 tsk finhackad vitlök
  • 2 tsk rivet citronskal
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2104 kJ / -1 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden