Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fläskfilé med grillade grönsaker

Fläskfilé med grillade grönsaker är ett himmelskt gott recept där råvaror som bakpotatis, squash, aubergine och fläskfilé griljeras och sedan serveras med en mumsig tomatsalsa.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj bakpotatisen och skala auberginen. Skär dem på längden i ca 1 cm tjocka skivor.
  2. Skölj och skiva squashen i ca 2 cm tjocka skivor. Dela majskolvarna i ca 4 cm tjocka skivor. Skölj och ansa svampen. Putsa fläskfilén och skär i ca 5 cm stora bitar.
  3. Pensla potatis, grönsaker, svamp och fläskfilé med olivolja. Grilla i en grillpanna tills de fått fin färg. Salta och peppra. Efterstek mitt i ugnen i 225°C i ca 10 min.
  4. Skölj, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och skiva rödlöken. Skölj salladsbladen.
  5. Varva det stekta med paprika, lök och sallad på tallrikar. Serveras med tomatsalsa.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 st bakpotatisar (à 300 g)
  • 1 liten aubergine
  • 1 liten squash
  • 2 majskolvar (2 majskolvar motsvarar 1/2 burk à 535 g)
  • 200 g portabellasvampar (eller champinjoner)
  • 500 g fläskfilé
  • 3 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 rödlök
  • 4 grönsalladsblad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Kupongen är laddad

Valfri rapsgrisprodukt styckevara

10:- Rabatt

Scan 400-550 g

Mer info

Kupongen är laddad

Valfri rapsgrisprodukt kilovara

10:- Rabatt

Scan 500 g - 1,2 kg

Mer info