Fläskfilé med grekisk marinad
Förträfflig fläskfilé marinerad i citron, vitlök, oregano och svartpeppar. Till fläskfilén serverar du bakad potatis, sallad och tzatziki. En måltid som för dina sinnen till Grekland.
Ingredienser
4 portioner
Fläskfilé med grekisk marinad
1/2 dl olivolja
1 citron
2 vitlöksklyftor
2 tsk oregano
2 krm svartpeppar
500 g fläskfilé
salt
Till servering
bakad potatis
sallad
tzatziki
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2303 KJ / 551 kCal
Fett29 g
Salt2.7 g
Kolhydrater38 g
Protein32 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Låter otroligt gott
Annica
2016-03-21Blev toppen Gjorde en variant och skivade fläskfilén innan marineringen för att sedan grilla. Blir liksom ännu mer av det goda, enligt mig då (och jag torkade inte ens av, bara flyttade runt på grillen om/när det tog eld av droppet). Sen hittade jag någon som skrev att en citron ger ca 2 msk av koncentrat... beror väl både på styrka i handen och storlek på citron men på ett ungefär i alla fall.
Leif
2015-08-03Jättetgott.
Barbro
2015-07-23