Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Fläskfilé med grekisk marinad

Förträfflig fläskfilé marinerad i citron, vitlök, oregano och svartpeppar. Till fläskfilén serverar du bakad potatis, sallad och tzatziki. En måltid som för dina sinnen till Grekland.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda ihop olivolja, pressad citron, skalad skivad vitlök, oregano och svartpeppar.
  2. Häll marinaden i dubbla plastpåsar, lägg ner köttet och förslut påsen. Marinera i 2 timmar. Vänd filén några gånger under tiden.
  3. Ta upp och torka av filén. Grilla den 25-30 min. Vänd köttet några gånger så att det blir jämt grillat.
  4. Salta köttet och skär upp det i skivor.
  5. Till servering: Servera med bakad potatis, en sallad och Tzatziki.

För alla

Ingredienser

Portioner: 4
Fläskfilé med grekisk marinad
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 citron
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk oregano
  • 2 krm svartpeppar
  • 500 g fläskfilé
  • salt
Till servering
  • bakad potatis
  • sallad
  • tzatziki
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2303 kJ / 551 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept