Fläskfilé med grekisk marinad

Förträfflig fläskfilé marinerad i citron, vitlök, oregano och svartpeppar. Till fläskfilén serverar du bakad potatis, sallad och tzatziki. En måltid som för dina sinnen till Grekland.

Gör så här
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2303 KJ / 551 kCal
Fett29 g
Salt2.7 g
Kolhydrater38 g
Protein32 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
9 stLåter otroligt gott
Annica
Blev toppen Gjorde en variant och skivade fläskfilén innan marineringen för att sedan grilla. Blir liksom ännu mer av det goda, enligt mig då (och jag torkade inte ens av, bara flyttade runt på grillen om/när det tog eld av droppet). Sen hittade jag någon som skrev att en citron ger ca 2 msk av koncentrat... beror väl både på styrka i handen och storlek på citron men på ett ungefär i alla fall.
Leif
Jättetgott.
Barbro
super gott!!! stekte i stekpanna.för att färgsätta filén och sedan 4 min i micron på 350w. Mört och smak rikt kött. Alla tyckte det var gör gott<3
Camilla
Min grill är superbra! Ett väldigt gott resultat av receptet och alla blev mätta och belåtna!
Nana ama
Jag har 2 st...Jättegott blev det...
Anneli
Jag har en grill
Anders
skaffa en grill då
Peter
Super-god marinad, smakar precis som jag tänkt. Riktigt Grekland-smak för mig. MEN, köttet ska nog inte ligga på grillen fullt så länge, för det blir lätt torrt....
Ulla