Grekisk pyttipanna med tzatziki

Betyg 4.2 av 5.
82 personer har röstat
19
Grekisk pyttipanna med tzatziki

Njutbar och smakrik pytt i panna med grekiska toner. Pytten görs av fläskfilé, potatis, röd paprika, fetaost och soltorkade tomater. Ugnspytten smaksätts med ingefära och sambal oelek. Servera gärna pytten med tzatziki och gott bröd. 

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2007

Grekisk pyttipanna med tzatziki

Ingredienser

4 portioner
500 g  fläskfilé
1/2 dl  japansk soja
1 msk  riven ingefära
1/2 msk  sambal oelek
900 g  potatis
1/2 dl  olivolja
salt
peppar
1 - 2   rödlökar
100 g  strimlade soltorkade tomater
2   röda paprikor
150 g  fetaost
1 dl  svarta oliver

Till servering

tzatziki
bröd

För alla

Näringsberäkningen är beräknad utan tzatziki och bröd.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
82 personer har röstat

Kommentarer

Sådär. Finns bättre recept på grekisk pytt

Ann-charlotte

2024-03-22

Japansk soja definitivt eftersom man vill prioritera sälta per övrigt

Lars

2022-09-30

Vilken soja ska man använda, kinesisk eller japansk?

Annika

2022-02-09

Näringsvärde per portion

Energi2585 KJ / 618 kCal
Fett26 g
Salt5.9 g
Kolhydrater48 g
Protein42 g

Testa liknande recept

Fläskfilé med grekisk marinad
Betyg 3 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grekiska zucchiniplättar
Betyg 4.1 av 5.
60 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lammfärskorvar med ajvar relish
Betyg 2 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillspett med fläskfilé och papaya
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kryddig färs med ris och gurkyoghurt
Betyg 3.8 av 5.
35 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Souvlaki
Betyg 3.6 av 5.
71 personer har röstat
Över 60 min att tillaga