Grekisk pyttipanna med tzatziki
Njutbar och smakrik pytt i panna med grekiska toner. Pytten görs av fläskfilé, potatis, röd paprika, fetaost och soltorkade tomater. Ugnspytten smaksätts med ingefära och sambal oelek. Servera gärna pytten med tzatziki och gott bröd.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2007
Ingredienser
4 portioner
500 g fläskfilé
1/2 dl japansk soja
1 msk riven ingefära
1/2 msk sambal oelek
900 g potatis
1/2 dl olivolja
salt
peppar
1 - 2 rödlökar
100 g strimlade soltorkade tomater
2 röda paprikor
150 g fetaost
1 dl svarta oliver
Till servering
tzatziki
bröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsberäkningen är beräknad utan tzatziki och bröd.
Energi2585 KJ / 618 kCal
Fett26 g
Salt5.9 g
Kolhydrater48 g
Protein42 g
Kommentarer
Sådär. Finns bättre recept på grekisk pytt
Ann-charlotte
2024-03-22Japansk soja definitivt eftersom man vill prioritera sälta per övrigt
Lars
2022-09-30Vilken soja ska man använda, kinesisk eller japansk?
Annika
2022-02-09