Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Barbecuelax med potatissallad

Underbara fjärilskotletter av lax, marinerade i BBQ-sås och grillade över glöd. Servera din lax tillsammans med potatissallad, citron och en god grönsallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Marinera laxen i BBQ-såsen i minst 1 timme. Salta och peppra.
  2. Grilla 3-5 minuter på var sida.
  3. Servera med potatissallad, citronklyfta och en blandad sallad.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på BBQ-såsen.
I övrigt är rätten fri från gluten.
Gör äggfri: gör egen potatissallad med enbart gräddfil eller servera en fransk potatissallad med dressing av olja, vinäger och lite senap.
Gör mjölkfri: laga potatissallad med mjölkfria ersättningsprodukter eller gör en fransk potatissallad.

Tips

Den här rätten går även bra att laga i ugnen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 fjärilskotletter av lax (à 160 g)
  • 1 dl rökig BBQ- sås
  • salt och peppar
Till servering
  • 500 g potatissallad
  • 1 citron
  • blandad sallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2020 kJ / 480 kCal
Fett: 30 g
Läs mer om näringsvärden