Barbecuelax med potatissallad
Underbara fjärilskotletter av lax, marinerade i BBQ-sås och grillade över glöd. Servera din lax tillsammans med potatissallad, citron och en god grönsallad.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2006
Ingredienser
4 portioner
4 fjärilskotletter av lax (à 160 g)
1 dl rökig BBQ- sås
salt och peppar
Till servering
500 g potatissallad
1 citron
blandad sallad
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på BBQ-såsen.
I övrigt är rätten fri från gluten.
Gör äggfri: gör egen potatissallad med enbart gräddfil eller servera en fransk potatissallad med dressing av olja, vinäger och lite senap.
Gör mjölkfri: laga potatissallad med mjölkfria ersättningsprodukter eller gör en fransk potatissallad.
Gör så här
Tips
Den här rätten går även bra att laga i ugnen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2020 KJ / 480 kCal
Fett30 g
Kommentarer