Fläskfärslimpa med tomatsås
En saftig fläskfärslimpa som serveras med en sprakande röd tomatsås. Färsen blandas med alla tillhörande ingredienser innan den formas till fyra små limpor och placeras i en ugnssäker form. Därefter täcks de av den smakrika pastasåsen för att sedan avslutas i ugnen. Servera med ris och champinjonsallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2015
Ingredienser
4 portioner
Fläskfärslimpa
1/2 dl ströbröd
1 dl vatten
ca 480 g fläskfärs
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 msk senap (gärna dijon)
390 g pastasås med svamp
4 port ris eller annat gryn
Champinjonsallad
250 g champinjoner
1/2 kruka persilja
2 tsk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
1 msk vatten
2 krm salt
1 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2672 KJ / 639 kCal
Fett30 g
Salt4.07 g
Kolhydrater62 g
Protein28 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Okej smakmässigt, inget extraordinärt men okej. Plus för enkelheten dock! Hoppade över att göra champinjonsalladen, tyckte inte det lät lockande.
Matilda
2020-10-16Helt ärligt förstår jag inte den dåliga kritik som detta recept fått här. Okej att man får krydda fläskfärs mer men fler kryddor anser i alla fall jag att man inte behöver. Jag tog ett mått mer av var i färsen, den blev både saftig och smakrik. Alla som åt tyckte om den. Vad gäller svampen så blandade jag dressingen i en skål först och sen vände ner den i svampen som fick stå o dra ca 10 min. Klockrent alternativ till sallad som gifter sig bra med resten av smakerna i rätten. Av oss får den väl godkänt!
Maria
2015-03-01Tycker fläskfärslimpan m tomatsås m champinjoner var god. Sallad m bara champinjoner är ingen höjdare. Smakar bara torrt o tråkigt. Blandade istället champinjonerna m lite isbergssallad o tomater
Eva
2015-02-16