Fläskfärslimpa med tomatsås

23
6
Fläskfärslimpa med tomatsås

En saftig fläskfärslimpa som serveras med en sprakande röd tomatsås. Färsen blandas med alla tillhörande ingredienser innan den formas till fyra små limpor och placeras i en ugnssäker form. Därefter täcks de av den smakrika pastasåsen för att sedan avslutas i ugnen. Servera med ris och champinjonsallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2015

Fläskfärslimpa med tomatsås

Ingredienser

4 portioner

Fläskfärslimpa

1/2 dl ströbröd
1 dl vatten
ca 480 g fläskfärs
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 msk senap (gärna dijon)
390 g pastasås med svamp
4 port ris eller annat gryn

Champinjonsallad

250 g champinjoner
1/2 kruka persilja
2 tsk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
1 msk vatten
2 krm salt
1 krm peppar

För alla

Rätten är fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

23

Kommentarer

Matilda

2020-10-16

Okej smakmässigt, inget extraordinärt men okej. Plus för enkelheten dock! Hoppade över att göra champinjonsalladen, tyckte inte det lät lockande.

Maria

2015-03-01

Helt ärligt förstår jag inte den dåliga kritik som detta recept fått här. Okej att man får krydda fläskfärs mer men fler kryddor anser i alla fall jag att man inte behöver. Jag tog ett mått mer av var i färsen, den blev både saftig och smakrik. Alla som åt tyckte om den. Vad gäller svampen så blandade jag dressingen i en skål först och sen vände ner den i svampen som fick stå o dra ca 10 min. Klockrent alternativ till sallad som gifter sig bra med resten av smakerna i rätten. Av oss får den väl godkänt!

Eva

2015-02-16

Tycker fläskfärslimpan m tomatsås m champinjoner var god. Sallad m bara champinjoner är ingen höjdare. Smakar bara torrt o tråkigt. Blandade istället champinjonerna m lite isbergssallad o tomater

Näringsvärde per portion

Energi 2672 KJ / 639 kCal
Fett 30 g
Salt 407 g
Kolhydrater 62 g
Protein 28 g
Läs mer om näringsvärden