Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pasta Bolognese

Pasta bolognese, eller pasta med köttfärs som det också heter, är en klassisk rätt som passar hela familjen. Färsen steks och får smak av god pastasås med vitlök, rivna morötter. Saftigt och gott! Pasta bolognese smakar som bäst med färsk pasta och gröna godsaker som tillbehör.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 12, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  2. Skala löken och morötterna, hacka löken och riv morötterna på ett rivjärn. Stek allt i hälften av oljan i en stekpanna och lägg över i en stor kastrull.
  3. Stek färsen i resten av oljan i stekpannan tills färsen börjar få färg. Lägg ner den i kastrullen.
  4. Blanda ner pastasåsen och vattnet i kastrullen, låt det koka upp. Sänk värmen och låt sjuda ca 5 minuter. Krydda med salt och peppar.
  5. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Blanda vinägern med mangoldskotten.
  7. Servera köttfärssåsen med pasta och mangold.

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • 2 msk olja
  • ca 500 g nötfärs
  • 390 g pastasås med vitlök
  • 2 dl vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 500 g färsk pasta (gärna fusilli)
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 65 g mangoldskott
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2650 kJ / 634 kCal