Pasta Bolognese
Pasta bolognese, eller pasta med köttfärs som det också heter, är en klassisk rätt som passar hela familjen. Färsen steks och får smak av god pastasås med vitlök, rivna morötter. Saftigt och gott! Pasta bolognese smakar som bäst med färsk pasta och gröna godsaker som tillbehör.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2016
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 morötter
2 msk olja
ca 500 g nötfärs
390 g pastasås med vitlök
2 dl vatten
1/2 tsk salt
1 krm peppar
500 g färsk pasta (gärna fusilli)
1 msk rödvinsvinäger
65 g mangoldskott
För alla
Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2650 KJ / 634 kCal
Fett30.5 g
Salt4.58 g
Kolhydrater45.8 g
Protein40.7 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Väldigt smaklös
Evelina
2021-04-15