Pasta Bolognese

Betyg 2.9 av 5.
101 personer har röstat
1
Pasta Bolognese

Pasta bolognese, eller pasta med köttfärs som det också heter, är en klassisk rätt som passar hela familjen. Färsen steks och får smak av god pastasås med vitlök, rivna morötter. Saftigt och gott! Pasta bolognese smakar som bäst med färsk pasta och gröna godsaker som tillbehör.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2016

Pasta Bolognese

Ingredienser

4 portioner
1   gul lök
2   morötter
2 msk  olja
ca 500 g  nötfärs
390 g  pastasås med vitlök
2 dl  vatten
1/2 tsk  salt
1 krm  peppar
500 g  färsk pasta (gärna fusilli)
1 msk  rödvinsvinäger
65 g  mangoldskott

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
101 personer har röstat

Kommentar

Väldigt smaklös

Evelina

2021-04-15

Näringsvärde per portion

Energi2650 KJ / 634 kCal
Fett30.5 g
Salt4.58 g
Kolhydrater45.8 g
Protein40.7 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Lasagne med créme fraiche
Betyg 2.8 av 5.
278 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tacopaj med majs och gräddfil
Betyg 4.4 av 5.
34 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Köttfärssås med tagliatelle
Betyg 3 av 5.
28 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tacopaj med avokado
Betyg 2.8 av 5.
404 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kasslergratäng med pasta
Betyg 2.6 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Skinkpasta med tomat och ricottasås
Betyg 3.1 av 5.
82 personer har röstat
Under 30 min att tillaga