Fläskfärsbullar i krämig tandoori

Fläskfärsbullar blir ofta väldigt saftiga och härliga. Här låter du dem flörta med Indien lite och äter dem tillsammans med en krämig tandoorisås som du sjuder bullarna i. Ät sedan alltihop tillsammans med nykokt ris och broccoli som du steker tillsammans med sesamfrön. Servera med syrliga limeklyftor.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2025

Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3150 KJ / 756 kCal
Fett43 g
Salt2 g
Kolhydrater58 g
Protein33 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
10 stBarnen gillade det så bra betyg i min bok. Hade väl i efterhand kunnat reda såsen lite för ”krämighet”.
Peter
Familjen gillade maträtten! Gott med lime i köttbullarna. Jag gillar sås så jag gjorde en enkel redning i stekpannan efter jag stekt köttbullarna med lite vatten, maizena och grönsaksbuljong. Redningen hällde jag i röran med kokosmjölk och krydda. Jag lade till 1-2 tsk socker för smakens skull.
Lotta
Vi tyckte om rätten. Hade blandat både vanlig kokosmjölk och kokosgrädde och det blev krämigt och gott. Viktigt att inte steka färsbullarna för mycket för att inte få dem torra. Pressade ner ganska mycket lime i såsen för att få till syran. En rätt vi kan göra om igen.
Maria