Fläskfärs i kokosmjölk

Fläskfärs är billig och god vardagsmat som kan smaksättas på många sätt. I detta recept får färsen en asiatisk smak med kokosmjölk och röd currypasta. Perfekt tillsammans med äggnudlar och krispiga sockerärtor. Klart på en kvart dessutom.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2018

Gör så här
00:05:00
00:03:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2999 KJ / 718 kCal
Fett41 g
Salt2.31 g
Kolhydrater49 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
8 stJag la i lite extra currypasta, pressad lime och paprika. Då blev den perfekt i smaken👌
Johanna
Att byta till vego är definitivt inte mer hälsosamt, det enda nyttiga I detta recept är fläskfärsen jag har som är slaktad, mald och paketerad.
Magnus
Relativt smaklöst, inget jag kommer göra igen.
Therese
Jättebra snabbrecept! Fick salta ganska mycket för att det skulle få lite smak.
Anna
Vi dubblade mängden currypasta (Santa Marias är rätt mild), tog i lite paprikapulver, svart- och vitpeppar och några krossade limeblad. Gott!
Helena
Lägg till lite mer röd curry, så blir det mumma!
Therese
Smaklöst men gott i början, sedan får man lite klökningskänsla så inget att rekommendera
Kean
Intressant att silverlök, vitkål och morötter är i säsong nu i mars enligt klimatsmart tipset.
Helena