Färs i kokosmjölk
Härlig asien-inspirerad rätt serveras här med nudlar och färs i kokosmjölk. Fräs morötter, lök och fläskfärs och blanda ner panang gai-krydda samt kokosmjölk. Servera grytan med nykokta äggnudlar, färsk krispig paprika och limeklyftor som pricken över i:et.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2018
Ingredienser
4 portioner
1 rödlök
2 morötter
2 tsk olja
ca 480 g fläskfärs
2 msk panang gai kryddmix
400 ml kokosmjölk
salt
peppar
4 port äggnudlar
2 röda paprikor
1 lime
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3243 KJ / 775 kCal
Fett40 g
Salt3.27 g
Kolhydrater64 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Rätt kryddsvag. Men sambal olek och salt gör susen.
Kjell
2021-08-31Så gott och enkelt. En av våra favorit rätter. Gör denna ofta.
Ann-sofie
2020-03-08Smakade inte så mycket, blev tyvärr ingen favorit hos oss.
Anna
2019-01-31