Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Fläskfärs i kokosmjölk

En thaiinspirerad gryta på fläskfärs, kokosmjölk och solgula majskorn. Kokosmjölkens sötma balanseras upp av ingefärans hetta och limens friska citrussmak. Servera grytan på en bädd av fluffigt ris, garnera med små solrosskott och servera med morotstavar och lime. Smaklig måltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 48, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och riv ingefäran på ett rivjärn.
  3. Stek färsen i oljan i en stekpanna och krydda med salt.
  4. Sänk värmen och tillsätt kokosmjölk, sambal oelek, ingefära och majs med lagen. Sjud ca 5 minuter.
  5. Skala och skär morötterna i stavar och limen i klyftor.
  6. Servera färssåsen med ris. Toppa med solrosskott och servera med lime och morötter.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • ca 480 g fläskfärs
  • 1 tsk olja
  • 1/2 tsk salt
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1/2 tsk sambal oelek
  • 1 burk majskorn (à 150 g)
  • 3 morötter
  • 1 lime
  • 100 g solrosskott
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3267 kJ / 781 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept