Fläskfärs i kokosmjölk

23
3
Fläskfärs i kokosmjölk

En thaiinspirerad gryta på fläskfärs, kokosmjölk och solgula majskorn. Kokosmjölkens sötma balanseras upp av ingefärans hetta och limens friska citrussmak. Servera grytan på en bädd av fluffigt ris, garnera med små solrosskott och servera med morotstavar och lime. Smaklig måltid!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2016

Fläskfärs i kokosmjölk

Ingredienser

4 portioner
4
port ris
1 msk
riven färsk ingefära
ca 480 g
fläskfärs
1 tsk
olja
1/2 tsk
salt
400 ml
kokosmjölk
1/2 tsk
sambal oelek
1
burk majskorn (à 150 g)
3
morötter
1
lime
100 g
solrosskott

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

23

Kommentarer

Anna

1/7/2020

Med lite sweet chili och soya blev rätten godare samt att den fick reducera ner en del.

Jenny

12/6/2016

Inget vidare, blekt och tråkigt.

Christina

12/1/2016

Mycket tråkigt och smaklöst recept. Kändes som att något viktigt saknades i färsen.

Näringsvärde per portion

Energi 3267 KJ / 781 kCal
Fett 37 g
Salt 1 g
Kolhydrater 72 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept