Senapsstekt karré med kålrotscrème och persilja
I det här receptet tillagas senapsstekt karré med en hänförande kålrotscrème. Karrén bryns i stekpanna och syrlig lite stark dijonsenap penslas över den. Med smak av färsk persilja bryter kålrotscrèmen av med sin milda söta karaktär. En välsmakande kombination där fräsch sallad gör sällskap på tallriken.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2016
Ingredienser
4 portioner
Kålrotscrème
600 g fast potatis
ca 300 g kålrot
50 g smör
2 dl mjölk
salt
peppar
Lök
1 rödlök
1 msk strösocker
1 msk rödvinsvinäger
1 msk vatten
1 kruka persilja
Karré
4 skivor fläskkarré
1 msk olja
2 msk dijonsenap
1 hjärtsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2264 KJ / 541 kCal
Fett28.9 g
Salt2.15 g
Kolhydrater38.4 g
Protein28.9 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Funka fin fint å grilla köttet. Men löken hade ja nog velat värmt upp när ja pickla.
Patrik
2016-04-09