Senapsstekt karré med kålrotscrème och persilja

35
1
Senapsstekt karré med kålrotscrème och persilja

I det här receptet tillagas senapsstekt karré med en hänförande kålrotscrème. Karrén bryns i stekpanna och syrlig lite stark dijonsenap penslas över den. Med smak av färsk persilja bryter kålrotscrèmen av med sin milda söta karaktär. En välsmakande kombination där fräsch sallad gör sällskap på tallriken.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2016

Senapsstekt karré med kålrotscrème och persilja

Ingredienser

4 portioner

Kålrotscrème

600 g
fast potatis
ca 300 g
kålrot
50 g
smör
2 dl
mjölk
-
salt och peppar

Lök

1
rödlök
1 msk
strösocker
1 msk
rödvinsvinäger
1 msk
vatten
1
kruka persilja

Karré

4
skivor fläskkarré
1 msk
olja
2 msk
dijonsenap
1
hjärtsallad

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

35

Kommentar

Patrik

2016-04-09

Funka fin fint å grilla köttet. Men löken hade ja nog velat värmt upp när ja pickla.

Näringsvärde per portion

Energi 2264 KJ / 541 kCal
Fett 28.9 g
Salt 2.15 g
Kolhydrater 38.4 g
Protein 28.9 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept