Flarn med sardeller och sparris

Betyg 3.9 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Flarn med sardeller och sparris

Bjud på ett frasigt smördegsflarn med spröd sparris och en smakrik och krämig fyllning gjord på ricotta, sardeller och parmesan. En perfekt rätt att servera när sparrisen är i säsong – både till vardag och fest.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2022

Flarn med sardeller och sparris

Ingredienser

4 portioner
1 1/2 dl ricottaost
1 ägg
1 dl finriven parmesan
1 1/2 msk sardellcrème (gärna på tub)
1 rulle kyld smördeg (à 250 g)
2 knippen grön sparris (à 250 g)
1/2 dl hackad mynta (+ extra till garnering)
1/2 dl hackad basilika (+ extra till garnering)
2 msk olivolja
flingsalt

Gör så här

00:15:00
00:02:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Kan sparrisflarna serveras kalla?

    Catharina

    Hej Catharina! Ja, det går bra att servera dem kalla men de är som allra godast när de är lite varma. 😊 Hälsningar Elina

    ICA-köket

Testa liknande recept

Caesarägg med räkor
Betyg 2.8 av 5.99 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Ägghalvor med sardellkräm
Betyg 2.4 av 5.14 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Tomattarte på smördeg
Betyg 4.5 av 5.49 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Sardellgrillad torskrygg med sparris och mynta
Betyg 3.9 av 5.12 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Örtgratinerad aubergine med mozzarella och sardellmajonnäs
Betyg 3.9 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Löktarte med sardeller
Betyg 3.2 av 5.33 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad