Flarn med sardeller och sparris

Betyg 3.9 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Flarn med sardeller och sparris

Bjud på ett frasigt smördegsflarn med spröd sparris och en smakrik och krämig fyllning gjord på ricotta, sardeller och parmesan. En perfekt rätt att servera när sparrisen är i säsong – både till vardag och fest.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2022

Flarn med sardeller och sparris

Ingredienser

4 portioner
1 1/2 dl ricottaost
1 ägg
1 dl finriven parmesan
1 1/2 msk sardellcrème (gärna på tub)
1 rulle kyld smördeg (à 250 g)
2 knippen grön sparris (à 250 g)
1/2 dl hackad mynta (+ extra till garnering)
1/2 dl hackad basilika (+ extra till garnering)
2 msk olivolja
flingsalt

Gör så här

00:15:00
00:02:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Kan sparrisflarna serveras kalla?

    Catharina

    Hej Catharina! Ja, det går bra att servera dem kalla men de är som allra godast när de är lite varma. 😊 Hälsningar Elina

    ICA-köket

Testa liknande recept

  • Paj med fetaost, zucchini och tapenade
    Betyg 3.1 av 5.200 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Deviled eggs med sardeller och räkor
    Betyg 4.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Caesarägg med räkor
    Betyg 2.8 av 5.99 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ägghalvor med sardellkräm
    Betyg 2.4 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad