Flap jacks

70
1
Flap jacks

Flap jacks, söta kakor med bland annat havre, jordnötssmör och sirap i grunden. Du serverar havrekakorna snyggt doppade i choklad, vilket går fint ihop med smaken av jordnötssmöret.

Flap jacks

Ingredienser

30 st
350 g smör eller margarin
2 1/2 dl rårörsocker strö
4/5 dl ljus sirap
100 g jordnötssmör
13 dl havregryn
1 msk solrosfrön
1 msk sesam- eller vallmofrön
200 g mörk och/eller vit choklad till garnering

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på jordnötssmöret. I övrigt är kakan fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut havregrynen mot s k ren havre.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett. Använd mjölkfri choklad vid behov.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och mjölkfri choklad.

 

 

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

70

Kommentar

Annika

2012-11-01

Provade att skära i sär efter 15 minuter, de översta 2 mm var hårda och resterande var som en varm havresmet. Lät stelna ytterligare 10 min, ingen förbättring. Stoppade in i ugnen igen efter att ha plattat ut smeten till ca 1 cm. Gräddare ytterligare 15 minuter. Lät svalna 45 minuter, provade att skära, men nej, det gick inte. Bara kaksmul och gägg! Allt åkte i soporna! Skitbesviken, 100 kr fattigare och inga kakor blev det...

Näringsvärde per portion

Energi 1003 KJ / 240 kCal
Fett 0 g
Läs mer om näringsvärden