Flap jacks, söta kakor med bland annat havre, jordnötssmör och sirap i grunden. Du serverar havrekakorna snyggt doppade i choklad, vilket går fint ihop med smaken av jordnötssmöret.
Läs noga ingrediensförteckningen på jordnötssmöret. I övrigt är kakan fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut havregrynen mot s k ren havre.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett. Använd mjölkfri choklad vid behov.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och mjölkfri choklad.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Annika
2012-11-01Provade att skära i sär efter 15 minuter, de översta 2 mm var hårda och resterande var som en varm havresmet. Lät stelna ytterligare 10 min, ingen förbättring. Stoppade in i ugnen igen efter att ha plattat ut smeten till ca 1 cm. Gräddare ytterligare 15 minuter. Lät svalna 45 minuter, provade att skära, men nej, det gick inte. Bara kaksmul och gägg! Allt åkte i soporna! Skitbesviken, 100 kr fattigare och inga kakor blev det...