Flap jacks | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Flap jacks

Flap jacks, söta kakor med bland annat havre, jordnötssmör och sirap i grunden. Du serverar havrekakorna snyggt doppade i choklad, vilket går fint ihop med smaken av jordnötssmöret.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 30 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Klä en ugnssäker form, 30x25 cm (för 30 st) med bakplåtspapper.
  3. Smält matfettet långsamt i en vid kastrull, tillsätt rårörsocker, sirap och jordnötssmör. Rör tills allt är blandat och mjukt. Tillsätt havregryn, solros- och sesamfrö. Blanda väl.
  4. Häll blandningen i formen, platta till så att det är ca 2 cm tjockt. Sätt formen mitt i ugnen ca 20 minuter.
  5. Låt kakan svalna i formen ca 15 minuter innan den lossas. Skär rektangulära bitar och doppa dem till hälften i smält choklad.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på jordnötssmöret. I övrigt är kakan fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut havregrynen mot s k ren havre.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett. Använd mjölkfri choklad vid behov.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och mjölkfri choklad.

 

 

Ingredienser

Portioner: 30 st
  • 350 g smör eller margarin
  • 2 1/2 dl rårörsocker strö
  • 0,8 dl ljus sirap
  • 100 g jordnötssmör
  • 13 dl havregryn
  • 1 msk solrosfrön
  • 1 msk sesam- eller vallmofrön
  • 200 g mörk och/eller vit choklad till garnering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1003 kJ / 240 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden