Chokladdoppade havrebars
Chokladdopapde havrebars, söta kakor med bland annat havre, jordnötssmör och sirap i grunden. Du serverar havrekakorna snyggt doppade i choklad, vilket går fint ihop med smaken av jordnötssmöret.
Ingredienser
30 st
350 g smör eller margarin
2 1/2 dl rårörsocker strö
4/5 dl ljus sirap
100 g jordnötssmör
13 dl havregryn
1 msk solrosfrön
1 msk sesam- eller vallmofrön
200 g mörk och/eller vit choklad till garnering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi1003 KJ / 240 kCal
Fett13.5 g
Kommentarer
Läste tidigare kommentar om att den inte stelnade så jag lät den stå i ugnen i 45 minuter. Hjälpte inte, Gick inte att skära då den svalnat i flera timmar! Bara gegga som maskarna i komposten fick. Inte vidare klimatsmart. Ta bort receptet innan fler slösar bort tid, lust och pengar!
Irene
2023-07-12Provade att skära i sär efter 15 minuter, de översta 2 mm var hårda och resterande var som en varm havresmet. Lät stelna ytterligare 10 min, ingen förbättring. Stoppade in i ugnen igen efter att ha plattat ut smeten till ca 1 cm. Gräddare ytterligare 15 minuter. Lät svalna 45 minuter, provade att skära, men nej, det gick inte. Bara kaksmul och gägg! Allt åkte i soporna! Skitbesviken, 100 kr fattigare och inga kakor blev det...
Annika
2012-11-01