Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Egna jordnötsbars

I behov av en riktig energikick? Testa då dessa jordnötsbars på jordnötssmör. Extra god smak får de av torkade aprikoser, tranbär och hasselnötsmjöl. Perfekt att ha på lut när energinivån sjunker eller under ett långpass ute i löparspåret.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för Ger 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rosta havregryn och hasselnötsmjöl eller mandelmjöl i en torr stekpanna på medelvärme.
  2. Värm jordnötssmör och honung i en kastrull tills det smälter. Ta från värmen och blanda i det rostade, linfrön, aprikoser och tranbär.
  3. Bred ut smeten i en bakpappersklädd avlång form, ca 18 x 26 cm (för 1 sats). Ställ svalt.
  4. Stjälp upp jordnötskakan och skär i bitar.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj ren havre.

Näringsberäkningen är räknad på en sats bars.

Ingredienser

Portioner: Ger 1 sats
  • 2 dl havregryn
  • 1 1/2 dl mandelmjöl eller hasselnötsmjöl
  • 1 1/2 dl jordnötssmör
  • 1/2 dl honung
  • 2 msk hela linfrön
  • 1 1/2 dl hackade torkade aprikoser
  • 1 dl torkade tranbär
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 7599 kJ / 2731 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept