Flankstek med parmesanpotatispuré och basilikasås

Betyg 3.5 av 5.35 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Flankstek med parmesanpotatispuré och basilikasås

Flanksteken blir festrätt med en smakrik sås på vitlök, vin, grädde och basilika. Som tillbehör gör du en fin puré av mandelpotatis, olivolja och riven parmesanost. Servera med grillad paprika, oliver och haricot verts.

Flankstek med parmesanpotatispuré och basilikasås

Ingredienser

4 portioner

Mandelpotatis- och parmesanpuré

800 g mandelpotatis
1 dl vispgrädde
2 msk olivolja
2 dl riven parmesan

Basilikasås

2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
3 msk olivolja
1 dl vitt vin eller vitt matlagningsvin
2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och fond eller buljongtärning)
2 dl vispgrädde
flingsalt med jod
svartpeppar
1 kruka basilika
1/2 dl mjölk

Grönsaker

200 g grillad strimlad paprika
1 dl oliver
150 g haricots verts (bönor)

Till servering

flank- eller flappstek, kyckling- eller fläskfilé

Gör så här

00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Väldigt gott potatismos. Men skulle dra ned på mängden buljong/grädde till mängden basilika. Ser ut så på bilden också för övrigt.

    Henrik

  • Såsen är tam och smaklös.

    Christian

Näringsvärde per portion

Energi3994 KJ / 963 kCal
Fett63.1 g
Kolhydrater45.8 g
Protein44.8 g

Testa liknande recept

  • Rostad potatispuré
    Betyg 4.4 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Puré som på krogen
    Betyg 2.7 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Äppelfläsk
    Betyg 3.7 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad