Fjordlax »lollipop«

Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
0
Fjordlax »lollipop«

Ta dig tid till detta snygga upplägg av fjordlax lollipop, det är värt varenda minut! Den rimmade laxen kryddas med dijonsenap, honung och rapsolja. Bitarna rullas i dressingen och smulor av kavring. Toppa sist av allt med en klick laxrom!

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2007

Fjordlax »lollipop«

Ingredienser

16 st
400 g  rimmad lax (se länk nedan under steg 2)
4   skivor kavring
16   korta träspett
4 tsk  laxrom

Dressing

1 msk  dijonsenap (gärna söt honeydijon)
2 tsk  honung
1/2 dl  rapsolja
salt
vitpeppar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på kavringen.
I övrigt är rätten fri från mjölk och ägg.
Gör glutenfri: uteslut kavringen eller använd glutenfritt bröd.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi380 KJ / 90 kCal
Fett6 g

Testa liknande recept

Rökt laxterrine med pepparotsfärskost och kavringcrust
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Minispett med parmaskinka och butternutpumpa
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Hickorygrillat laxspett med majs och avokadosalsa
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sillröra med kavringssmul
Betyg 3.1 av 5.
110 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Taleggiosnittar
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Halstrade laxspett med bönsallad
Betyg 3.2 av 5.
44 personer har röstat
Under 45 min att tillaga