Fjordlax »lollipop«
![Fjordlax »lollipop«](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16352/cf_259/fjordlax_»lollipop«.jpg)
Ta dig tid till detta snygga upplägg av fjordlax lollipop, det är värt varenda minut! Den rimmade laxen kryddas med dijonsenap, honung och rapsolja. Bitarna rullas i dressingen och smulor av kavring. Toppa sist av allt med en klick laxrom!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2007
![Fjordlax »lollipop«](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16352/cf_259/fjordlax_»lollipop«.jpg)
Ingredienser
16 st
400 g rimmad lax (se länk nedan under steg 2)
4 skivor kavring
16 korta träspett
4 tsk laxrom
Dressing
1 msk dijonsenap (gärna söt honeydijon)
2 tsk honung
1/2 dl rapsolja
salt
vitpeppar
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på kavringen.
I övrigt är rätten fri från mjölk och ägg.
Gör glutenfri: uteslut kavringen eller använd glutenfritt bröd.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi380 KJ / 90 kCal
Fett6 g
Kommentarer