Fjordlax »lollipop« | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fjordlax »lollipop«

Ta dig tid till detta snygga upplägg av fjordlax lollipop, det är värt varenda minut! Den rimmade laxen kryddas med dijonsenap, honung och rapsolja. Bitarna rullas i dressingen och smulor av kavring. Toppa sist av allt med en klick laxrom!

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 16 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Skär Rimmad lax i 16 tärningar (ca 2 x 2 cm).
  3. Mixa kavringskivorna. Rosta smulorna i ugnen, tills de är krispiga (7-10 minuter).
  4. Sätt ugnen på 175°C.
  5. Trä upp en laxtärning på varje spett. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Tillaga i ugn 5-7 minuter.
  6. Dressing: Blanda dijonsenap, honung och rapsolja. Smaka av med salt och vitpeppar.
  7. Rulla varje laxbit i dressing och kavringsmulor. Toppa med laxrom.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på kavringen.
I övrigt är rätten fri från mjölk och ägg.
Gör glutenfri: uteslut kavringen eller använd glutenfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 16 st
  • 400 g rimmad lax (se länk nedan under steg 2)
  • 4 skivor kavring
  • 16 korta träspett
  • 4 tsk laxrom
Dressing
  • 1 msk dijonsenap (gärna söt honeydijon)
  • 2 tsk honung
  • 1/2 dl rapsolja
  • salt
  • vitpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 380 kJ / 90 kCal
Fett: 6 g
Läs mer om näringsvärden