Fjordlax »lollipop«

Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
0
Fjordlax »lollipop«

Ta dig tid till detta snygga upplägg av fjordlax lollipop, det är värt varenda minut! Den rimmade laxen kryddas med dijonsenap, honung och rapsolja. Bitarna rullas i dressingen och smulor av kavring. Toppa sist av allt med en klick laxrom!

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2007

Fjordlax »lollipop«

Ingredienser

16 st
400 g  rimmad lax (se länk nedan under steg 2)
4   skivor kavring
16   korta träspett
4 tsk  laxrom

Dressing

1 msk  dijonsenap (gärna söt honeydijon)
2 tsk  honung
1/2 dl  rapsolja
salt
vitpeppar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på kavringen.
I övrigt är rätten fri från mjölk och ägg.
Gör glutenfri: uteslut kavringen eller använd glutenfritt bröd.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi380 KJ / 90 kCal
Fett6 g

Testa liknande recept

Minispett med parmaskinka och butternutpumpa
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sillröra med kavringssmul
Betyg 3.1 av 5.
110 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Hickorygrillat laxspett med majs och avokadosalsa
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Taleggiosnittar
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Halstrade laxspett med bönsallad
Betyg 3.2 av 5.
44 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pepparrotssill med forellrom
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga